Kragerø kommune og frivillige støttespillere har en årrekke inviterte barn og unge til forskjellige aktiviteter både uten- og innendørs i høst- og vinterferier. Dette har blitt lagt merke til av andre telemarkskommuner, uten at de har klart å gjøre det så allsidig som Kragerø.

To nye tilbud

Vinterferien i Kragerø begynner mandag 19. februar, altså om en drøy uke. Det er kommet på to nye tilbud i forhold til tidligere år. Dette er et enkelt kurs i bokbinding for unge fra 12 år og oppover. Påmelding skjer innen førstkommende mandag. På kurset vil man lære to gamle teknikker for å kunne lage sin egen notatbok.

Det andre nye tilbudet er Jomfruland hestesenter og besøksgård, hvor det blir barneridning og fyr i bålpanne. Dette tilbudet går gjennom hele vinterferieuka.

Diku-LAN blir det i vinter igjen, og nok en gang er det samfunnshuset i Sannidal som er «åstedet» for denne samlingen med datainteressert ungdom. Gjennom en hel uke skal det konkurreres og spilles mot hverandre.

LAN-et i Sannidal samler alltid mange, og både cola-, Red Bull- og pizzanivået er høyt. Mangel blir det gjerne på søvn, muligens også dusjing. Alle LAN-deltakere under 18 år må ha signert samtykkeskjema av en foreldre eller foresatt. Hovedkonkurransen er Counterstrike med en premiepott på 15.000 kroner.

Fysisk aktivitet

Tradisjonen tro blir det også håndballskole i hallen på Kalstad. Den starter mandag og avsluttes onsdag ettermiddag. Dette er en skole for unge i alderen sju til 12 år, hvor det blir servert lunsj alle tre dagene.

Er man ikke særlig interessert i håndball, men likevel fysisk aktivitet, er Family Fitness stedet. Alle fem vinterferiedagene kan unge over 13 år delta gratis i gruppetimer. Studenter på vinterferie kan også delta mot å vise studentbevis.

Kragerø bibliotek er stedet dersom man er interessert i film. Fire forskjellige filmer vises gjennom uka, mens det blir FIFA-turnering 21. februar.

Liker man verken håndball, gruppetimer hos Family Fitness så finnes det er tredje alternativ for å få trimmet litt i vinterferien. Da er det Kragerø svømmehall som gjelder. Da er det fellesbad fire dager fra tirsdag til og med fredag. Da er prisen kun 30 kroner for barn.

Berg og Studsdalen

Aktivitetsdag på Berg blir det midt i vinterferieuka. Da blir det både aking og andre vinteraktiviteter. Det settes opp gratis buss fra både Jernbanetorget og fra Kiwi på Kalstad. Det blir grillet pølser, mens drikken må man ha med selv.

Akedag blir det også i Studsdalen. Dette tilbudet avslutter vinterferieuka, fredag 23. februar. Da blir det grilling, aking, ski samt leker i vinterlandskapet i det populære sentrumsnære utfartsstedet.

Kragerø klatreklubb har åpen vegg lørdag i Løkka.