Gå til sidens hovedinnhold

Vintervakker skjærgård

Artikkelen er over 3 år gammel

- Enda flere bør ta seg en tur ut i skjærgården vinterstid, mener Janna Pihl.

Til daglig er hun sjef i Kragerø Næringsforening med erfaring fra reiselivsbransjen i Kragerø, og er vel da nærmest "programforpliktet" til å mene at hele Kragerø er vakker året rundt. Men i og med at hun bor på Kvihaugen på Levang, og ofte tar seg en gåtur i Stangnes-området, så har hun førstehånds kunnskap om hvor flott skjærgården er også i vinterdrakt.

- Nyter stillheten

– Jeg går ofte ut til Stangnes, både for å klarne hodet og nyte stillheten, forteller hun.

Men i motsetning til høysommeren er det ikke mange sjelene Pihl ser på sin friske vintervei til Stangnes. For det var friskt da hun tok bildene hun har sendt til KV, og hun innrømmer at hun ble rød i kinna.

– Men vi har plass til mange flere her ute som tar seg en vintertur, det er bare å komme, oppfordrer hun.

– Har man tid burde man fått med seg soloppgangen mellom åtte og ni om morgenen her ute ved Stangnes, Portør eller Rapentangen.

Ikke skiføre

Snøen har lagt som et tynt, hvitt teppe over hele skjærgården. Men ennå er det for lite til at man kan finne fram skia, der må man smøre seg med litt mer tålmodighet.

Og ifølge meteorologene har vi litt av hvert i vente de neste dagene værmessig.

- Fra  onsdag blir det mildere, og temperaturene vil stige ganske mye. Da vil det komme nedbør etterhvert, først som snø, men etterhvert som underkjølt regn. Det vil bli glatte veier første deler av dagen, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes.

Nedbøren skal avta i løpet av onsdagen, og erstattes av vind.

- Det kan komme en del vind fra sørvest, helt opp i stiv kuling på kysten, forteller hun.

Opp mot 10 centimeter

Torsdagen fortsetter det med nedbør. Med en temperaturprognose på rundt null grader er det vanskelig for meteorologen å svare på om nedbøren vil falle som regn eller som snø.

 

- Det ser ut som det hovedsaklig faller som sludd eller snø, men helt ytterst langs kysten kan det muligens bli regn.

Nedbøren skal falle jevnt utover dagen.

- Stedvis er det meldt om 10 mm nedbør, og om det faller som snø kan det bli opp mot 10 cm. Vi får håpe det faller som snø for de som vil ha det, sier meteorologen.

Kald helg

Inn mot helga synker temperaturene igjen.

- Det ser ut til at det skal klarne opp i løpet av fredagen, og at helgeværet preges av nordavind og klarvær. Da kan det fort bli snakk om ned mot 10 kuldegrader enkelte steder, sier Moxnes.elder nemlig mildere luft og vær de neste dagene, og da kan de tynne snølaget fort forsvinne.

Likevel får man, i likhet med Janna Pihl, benytte det flotte vinterværet som det er.

Men uansett hva slags vær vi får - snart er det bare en ukes tid til sola snur!

Kommentarer til denne saken