Alvorlig ulykke i Kragerø i natt - motorbåt kolliderte med fortøyd seilbåt

Foto: Theo Aasland Valen

Foto: Theo Aasland Valen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KRAGERØ: En person ble fraktet til sykehuset i Skien med luftambulanse etter at en motorbåt kjørte inn i en fortøyd seilbåt i Kragerø i natt.

DEL

(Telemarksavisa) Da nødetatene kom til stedet fant de en person som var hardt skadd og i sjokk.

– Vi fikk inn meldinger klokken 1.24 om at en båt hadde kjørt inn i to flytebrygger og en fortøyd seilbåt ved Gunnarsholmen. Politi og ambulanse var på stedet etter kort tid, og da hørte de skriking fra en person i nærheten, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt i natt.

Mannen ble funnet like ved stedet, men utenfor båten. Mannen, som ikke er hjemmehørende i Kragerø, ble fløyet til sykehus i Skien. Politiet omtalte ham som hardt skadd.

Det var lenge uvisst om mannen hadde vært alene i båten da han krasjet.

– Han er i sjokk og kan ikke forklare seg. Han har mulige hodeskader og et åpent lårbeinsbrudd, sa Gunnerød.

Mulig flere om bord

Dykkere og en redningsskøyte lette i området for å forsikre seg om at det ikke hadde vært flere i båten. Klokken 5.20 sier Gunnerød at søket er avsluttet, og at de er ganske sikre på at det kun var ham om bord.

Operasjonslederen forteller at vrakrester fra båten ligger strødd ute i vannet og at selve båten har sunket ute i fjorden. Politiet har mistanke om at sjåføren har kjørt i ruspåvirkning og de har tatt nødvendige prøver.

– Ut ifra vitner så har han blitt observert på fjorden tidligere i stor hastighet og det ble hørt et kraftig smell da han krasjet, så det er naturlig å anta at farten var stor.

Foto: Theo Aasland Valen

Foto: Theo Aasland Valen

Høy promille

Det er andre natten på rad at politiet i Kragerø har tatt flere båtførere med høy promille på sjøen. Natt til lørdag stoppet de en mann i 50-årene som ble målt til rundt 2 i promille.

– I går natt tok vi fire personer med promille på sjøen, og hittil i natt har vi tatt to. Det er ikke bra, sier operasjonslederen.

Det er kun en mindre ripe i siden på seilbåten som ble kjørt inn i ved flytebrygga.

Artikkeltags