Samlet inn 423.923 kroner

Tok i mot bøssebærere: Hos Røde Kors på Bråten kom bøssebærerne med bøsser for kontrollering, før de ble sendt videre til banken for telling. Disse damene satt klare til å ta i mot de hardtarbeidende bøssebærerne.

Tok i mot bøssebærere: Hos Røde Kors på Bråten kom bøssebærerne med bøsser for kontrollering, før de ble sendt videre til banken for telling. Disse damene satt klare til å ta i mot de hardtarbeidende bøssebærerne.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø fikk inn nesten 100.000 mer enn i fjor.

DEL

Søndag ettermiddag var hele 120 bøssebærere ute i kommunen, og samlet inn penger til årets TV-aksjon. Til sammen ble det samlet inn 423.923 kroner i Kragerø, noe som er nesten 100.000 mer enn i fjor. I år gikk pengene til Røde Kors' arbeid verden over. 60 av de 120 bøssebærerne var fra det lokale Røde Kors-laget.

– Vi har jobbet med å få mange med på laget denne gangen. Så jeg håper absolutt alle i kommunen har fått besøkt, forteller Berit Melau Sørensen i Kragerø Røde Kors.

Solskinnshistorier

I lokalene til lokallaget ble bøsser kontrollert før de ble sendt videre til telling i banken. I tillegg fikk Røde Kors’ mange bøssebærere kaffe, og muligheter for litt mat, for anledningen en afghansk rett. Og etter hvert som bøssebærerne kom inn, kom også noen små solskinnshistorier, på tross av det sure været som herjet søndag kveld.

– Vi er nødt til å fortelle om lille Tilla, som hadde spart penger til TV-aksjonen skulle komme på døra, sier Sørensen.

– Tilla Aasvik går i 2. klasse på Kragerø skole, og tømte hele sparebøssen sin da bøssebærerne våre kom innom. Det finnes små, tenkende hoder også, sier hun.

Fikk kommentarer

Men bøssebærerne har også fått noen kommentarer på den pågående debatten, om at Røde Kors allerede har store summer på bok.

– Det er klart det kommer noen kommentarer på den debatten. Vårt svar må bli at det er viktig at en organisasjon som Røde Kors, som er helt alene om å få komme inn i mange områder, trenger muskler, sier Trine Jørgensen.

– Hvis Røde Kors skal ha mulighet til å gå først inn med feltsykehus, mat til sårede og liknende i herjede områder, er det nødt til å finnes en buffer, sier hun.

Likevel opplevde de fleste bare positivitet på runden i kommunen.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot. Noen hadde til og med tent lys for oss på utsiden. Det var koselig, forteller Emma Mathisen og Samsor Khan, som gikk med bøsser sammen.

Lars Jacob Moe, som gikk i området rundt Tangen i Sannidal, er enig.

– Det er veldig moro. Jeg er så glad i å prate, og møter mange gamle kollegaer, venner og tidligere elever på runden.

Han synes også at været var fint for bøssebæring

– Fordelen med regnværet er at det er flere som er hjemme.

Bedre enn i fjor

I Kragerø Sparebank var det spennende i timene innsamlingen holdt på.

– Det er spennende å se hvordan vi ligger an. Foreløpig ligger vi bedre an enn i fjor. Det er første gang jeg er ansvarlig for dette, så alt er litt nytt, men det har vært veldig moro, sier Tove Hjallum, som er innsamlingsansvarlig i år.

Hun forteller om godt samarbeid med Røde Kors.

– Røde Kors har vært veldig hjelpsomme, og det har gjort jobben min enklere. I tillegg er det mange velforeninger og organisasjoner som har bidratt. Og i år hadde så mange som meldte seg frivillig til å gå med bøsse, at vi til slutt var nødt til å si at vi hadde nok folk, og heller sette opp lister med reserver, forteller Hjallum.

Hun la ikke skjul på at hun kunne kjenne litt på konkurranseinstinktet underveis søndag kveld.

– Det er gøy å se at vi klatrer på listene både i fylket og på landsbasis, på hvor mye penger vi har gitt per innbygger i kommunen, sammenliknet med i fjor, sier hun.

Selv bidro kommunen med 10.000 kroner, omtrent én krone per innbygger.

Artikkeltags