- Bli med på årets store trimaksjon

Bli med!: Jone Blikra, Inger Lysa, Tone Baumeler Isaksen, Åge Aashamar, Kathrine Fosso, Anny Skau Grøgaard og Marianne Odden oppfordrer alle til å delta på trimaksjon.

Bli med!: Jone Blikra, Inger Lysa, Tone Baumeler Isaksen, Åge Aashamar, Kathrine Fosso, Anny Skau Grøgaard og Marianne Odden oppfordrer alle til å delta på trimaksjon.

Artikkelen er over 2 år gammel

«Sykle til jobben» starter 19. april og er landets største folkehelseaksjon. Kragerø kommune er med, og understreker at alle typer aktivitet er viktig.

DEL

– Dette er en aksjon kommunen stiller seg helhjertet bak, slår rådmann Inger Lysa fast.

– Dette er et lavterskeltilbud alle kan være med på, framholder ordfører Jone Blikra, som selv tar seg tre runder rundt Kalstad i uka.

– Selv om aksjonen heter «Sykle til jobben» har vi fokus på all aktivitet. All aktivitet er bedre enn ingen, slår Cathrine Fosso i kommunen fast.

Anbefaling

«Sykle til jobben» er en aktivitetskampanje som går over ni uker. Man kan delta både som bedriftslag og som enkeltperson.

All aktivitet teller, om det ikke er sykling kan det være padling, badminton, fotball, håndball, jogging, sykling, ski, volleyball, landhockey, fitness svømming eller andre fritidsaktiviteter.

– Helsedirektoratets anbefaling er 30 minutters moderat aktivitet daglig, og det bør alle kunne få til, mener fysioterapeut i Kragerø kommune, Tone Baumeler Isaksen.

Egenregistrering

Deltakere kan registrere sin aktivitet enten ved å bruke kampanjeappen, eller ved å registrere det på egen bruker på nettsiden sykletiljobben.no

Det er Fylkesmannen i Telemark som betaler deltakeravgiften i hele fylket, slik at aksjonen ikke koster den enkelte kommune noen ting.

Kommunen oppfordrer bedrifter til å være med i denne landsomfattende trimaksjonen. Bedrifter og enkeltpersoner som registrerer sin aktivitet, uansett hvilken, er med i en konkurranse hvor det er fine premier.

Aktivitetskampanjen skal bidra til å gi deltakerne bedre helse og økt produktivitet. Alle kan delta, uavhengig av fysisk utgangspunkt. Dessuten har hele aksjonen et stort miljøaspekt.

Artikkeltags