Fant båt drivende – satte i gang søk med redningshelikopter

Artikkelen er over 1 år gammel

KRAGERØ: En hjemmebygget åpen båt på cirka 15 fot ble klokken 08:10 søndag morgen funnet drivende opp ned i Skåtøysundet.

DEL

(Telemarksavisa) Et Sea King-helikopter ble rekvirert fra Rygge for å undersøke området, og helikopteret søkte i et par timer, fra klokka 10:00 til 12:00, uten å gjøre konkrete funn.

Eieren har ikke brukt båten, og redningsleder ved Hovedredningssentralen, Eirik Walle, opplyser at det er mulig noen andre har tatt den i natt.

– Det er brakt på det rene at båten ikke har slitt seg løs, sier Walle.

Eieren har fortalt at han fortøyde båten rundt klokka 01:00 i natt. En tom bensinkanne ble funnet på stedet, og siden man ikke vet under hvilke hvilke omstendigheter båten er blitt brukt, ble det satt i gang undersøkelser. Politiet er også involvert.

Ingen personer er hittil meldt savnet i området. Et mulig scenario kan være at noen har stjålet båten og nærmest senket den, det vil si bedrevet hærverk.

Helikopteret som er brukt i søket har returnert til Rygge, og utover formiddagen fortsatte Redningsskøyta Stormbull, politibåten i Kragerø og en annen lokal båt søket i Skåtøysundet.

Litt over klokka 14.00 søndag meldte politiet i Sør-øst at søket avsluttes.

– Ingen funn. Det er ikke grunn til å tro at båten har vært i bruk, konkluderer politiet.

Artikkeltags