Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kjente mange av dem som har gått bort, og jeg kjenner mange av dem som fortsatt sliter

Artikkelen er over 3 år gammel

Det sier ordfører Jone Blikra, som skal delta på et møte på Folkets Hus førstkommende torsdag i forbindelse med den internasjonale overdosedagen.

Ett av formålene med møtet er at det skal være opptakten til etablering av en forening for rusmisbrukere og pårørende i Kragerø.

– Mange i Kragerø sliter med en kombinasjon av rus og psykiske problemer, sier Blikra.

– Usynlig problem

– Kragerø er en liten by, og det er ikke lett, verken for de som har rusproblemer eller deres pårørende, å stå fram i media. Jeg har derfor takket ja til forespørselen om å fronte etableringen av den nye foreningen, sier Blikra.

I sitt sivile liv som politimann har han selv førstehånds erfaring med hva rusmisbruk, gjerne i kombinasjon med psykiske problemer, kan føre med seg.

– Dette er langt på vei et usynlig problem. Samfunnet ser ofte ikke de lidelsene dette medfører, sier Blikra.

Kontaktpunkt

Han mener derfor at en slik forening som nå er under etablering, kan være et viktig kontaktpunkt for mennesker som er berørt av rusmisbruk.

– Kommunen har et eget team for rus og psykiatri, og Kirkens Bymisjon gjør en fantastisk jobb for denne gruppa. Men all erfaring viser at noe av det vanskeligste å få til er ettervern etter endt soning eller behandling. En slik forening som nå skal startes kan være et ekstra tilbud til denne gruppen, og det ønsker Kragerø kommune å bidra til å få til, sier Blikra.

Film for elever

Før møtet i Folkets Hus torsdag kveld er elever fra niende- og tiendeklassene i Kragerø og Sannidal, og elevene ved Kragerø videregående skole, invitert til å se en film om rusproblematikk på Kragerø biograf. Det er 15 års aldersgrense på filmen.

Under møtet på kvelden vil en representant fra en tilsvarende forening som er etablert i Skien delta. Også representanter fra ambulansetjenesten og Bymisjonen kommer på møtet.

Kommentarer til denne saken