Det er gjennom det såkalte «Livsglede for eldre»-prosjektet at de eldste barna, altså femåringene, fra Rømerverven barnehage har besøkt beboere på Marienlyst sykehjem en gang i måneden.

Det har de gjort siden det siste barnehageåret deres startet i august.

Smilende barnefjes

For beboerne på Marienlyst er smilende barnefjes og barnesang et stort lyspunkt den siste tirsdagen i måneden. Da har de allerede gledet seg lenge til barnehagebarna skulle komme.

Iført knallgule T-skjorter med «Livsglede for eldre» trykket på i rødt, samt underteksten «Jeg er livsglede for eldre», så inntar femåringene samlingsstuene i Marienlyst for å spre noen glade toner til beboerne.

Landsomspennende

«Livsglede for eldre» ble etablert i 2006 av to sykepleierstudenter ved Høgskolen i Agder, Anette Skiene Jakobsen og Elin Anita Verdal. Fra den spede begynnelsen er i dag «Livsglede for eldre» en privat stiftelse.

I Kragerø er foruten Rømerverven barnehage, også Kragerø videregående skole knyttet opp til prosjektet.

At barnehagebarna virkelig er med å spre glede og solskinn i hverdagen blant beboerne på Marienlyst, er det ingen tvil om. Da de unge startet sangene var det flere som kjente igjen melodiene og nynnet med.

Om dette prosjektet blir videreført når dagens femåringer slutter i Rømerverven for å begynne på skolen er ikke avklart, men alt tyder på at det blir videreført.