Så mye fikk Røde Kors i Kragerø fra flaskepantere

LOTTERI: Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors. (Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet)

LOTTERI: Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors. (Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet)

Artikkelen er over 3 år gammel

Som en følge av at stadig flere deltar i Pantelotteriet, ved å trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten i butikken, mottok Røde Kors i Telemark rekordmye fra lotteriet i 2016.

DEL

Hele 867.358 kroner fikk Røde Kors i Telemark. Det er en økning på over 90.000 kroner fra året før.

Kragerø Røde Kors sin andel av dette er 54.032 kroner

– Dette er fantastiske nyheter, sier daglig leder Eli Ducros i Telemark Røde Kors i en pressemelding fra Pantelotteriet.

- Styrker beredskapen

Hun forteller at de blant annet har styrket den lokale beredskapen gjennom hjelpekorpsene, satt i gang betydelig flere tiltak for flyktninger og asylsøkere og gitt ferietilbud til enda flere barn som lever i lavinntektsfamilier.

– Midlene vi får fra Pantelotteriet betyr enormt mye for oss, og vi er veldig takknemlige for at folk her i fylket velger å støtte oss med panten sin, sier Ducros.
 
Siden starten i 2008 har 42 personer blitt millionærer i Pantelotteriet. Den sjette vinneren fra Telemark vant toppgevinsten på Kiwi Mobi i Porsgrunn i mai.

Disse lokallagene får mest i Telemark for 2016
1. Skien Røde Kors 207.355 kroner
2. Porsgrunn Røde Kors 207.180 kroner
3. Gjerpen Røde Kors 92.771 kroner
4. Bamble Røde Kors 88.137 kroner
5. Kragerø Røde Kors 54.032 kroner

Artikkeltags