Selger ikke Jernbanebygget

Forblir kommunalt: Jernbanebygget selges ikke, sier formannskapet. (Arkivfoto: Jimmy Åsen)

Forblir kommunalt: Jernbanebygget selges ikke, sier formannskapet. (Arkivfoto: Jimmy Åsen)

Artikkelen er over 2 år gammel

Reidar Skoglund (H) fikk med seg så godt som alle i formannskapet på å beholde Jernbanebygget på kommunale hender.

DEL

– Det var en debatt for to år siden, da vi kjøpte bygget. jeg mente at skulle vi kjøpe, så måtte vi ha en klar for bruken av byttet.

– Det mener jeg fortsatt. Men kommunen skal absolutt ikke drive med utleie i konkurranse med andre, sa Skoglund.

– Skal vi eie, så skal det være til eget bruk, sa Høyre-representanten, og han hadde en klar mening om hva bygget burde brukes til.

Kultursenter

– Jernbanebygget er perfekt til kulturformål. Det sa jeg allerede i 2007. Vi kunne bruke det til Munch-senter. Med 10.000 besøkende til et slikt senter, vil vi dekke driftsutgiftene, mente Skoglund.

– Så kunne Kragerø faste kunstgalleri få plass i bygget, for vi må vurdere hvordan vi ivaretar våre egen kunstskatter, sa Skoglund.

– De investeringene som rådmannen peker på, kan vi sikkert ta litt etter hvert.

Han la så fram et forslag, som fikk solid flertall i formannskapet. Bare Henriette Fluer Vikre (Frp) støttet rådmannens forslag om å selge Jernbanebygget.

Fikk støtte fra Rødt

I Skoglunds forslag heter det at «Kragerø kommune vurderer å ta i bruk Jernbanebygget, Torggaten 1, til egen virksomhet og utreder prosjekt «Kultursenter». Prosjektet skal vurdere etablering av et Munch-senter, reetablering av Kragerø faste bildegalleri, og videreføring av eksisterende fasiliteter til samferdselsformål.»

– Vi har gjort oss noen av de samme tankene som Reidar Skoglund og Høyre, sa varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt).

– Vi kan ikke selge nå, vi må gi oss selv litt tid. Uansett vil dette bli en budsjettsak. Ulik aktivitet vil utløse ulike krav, mente Sætersdal.

– Spørsmålet om et Munch-senter er en vi har gått opp mange ganger. Vi kan støtte det nå, men jeg tar forbehold om at vi kan ha justert vårt syn til behandlingen i kommunestyret, sa varaordføreren.

Vurdere alternativ

I rådmannens saksutredning, ble det drøftet fire alternativ for Jernbanebygget:

  1. Kommersiell utleie,
  2. Ta i bruk bygget til egen virksomhet,
  3. Inngå et samarbeid med andre private/frivillige organisasjoner om virksomhet i bygget og
  4. Selge eiendommen på åpent marked.

Knut Jarle Sørdalen (Sp) ønsket at også alternativene to og tre skulle utredes videre. Det ble også vedtatt mot en stemme.

Artikkeltags