Gå til sidens hovedinnhold

Selger ikke Jernbanebygget

Artikkelen er over 3 år gammel

Reidar Skoglund (H) fikk med seg så godt som alle i formannskapet på å beholde Jernbanebygget på kommunale hender.

– Det var en debatt for to år siden, da vi kjøpte bygget. jeg mente at skulle vi kjøpe, så måtte vi ha en klar for bruken av byttet.

– Det mener jeg fortsatt. Men kommunen skal absolutt ikke drive med utleie i konkurranse med andre, sa Skoglund.

– Skal vi eie, så skal det være til eget bruk, sa Høyre-representanten, og han hadde en klar mening om hva bygget burde brukes til.

Kultursenter

– Jernbanebygget er perfekt til kulturformål. Det sa jeg allerede i 2007. Vi kunne bruke det til Munch-senter. Med 10.000 besøkende til et slikt senter, vil vi dekke driftsutgiftene, mente Skoglund.

– Så kunne Kragerø faste kunstgalleri få plass i bygget, for vi må vurdere hvordan vi ivaretar våre egen kunstskatter, sa Skoglund.

– De investeringene som rådmannen peker på, kan vi sikkert ta litt etter hvert.

Han la så fram et forslag, som fikk solid flertall i formannskapet. Bare Henriette Fluer Vikre (Frp) støttet rådmannens forslag om å selge Jernbanebygget.

Fikk støtte fra Rødt

I Skoglunds forslag heter det at «Kragerø kommune vurderer å ta i bruk Jernbanebygget, Torggaten 1, til egen virksomhet og utreder prosjekt «Kultursenter». Prosjektet skal vurdere etablering av et Munch-senter, reetablering av Kragerø faste bildegalleri, og videreføring av eksisterende fasiliteter til samferdselsformål.»

– Vi har gjort oss noen av de samme tankene som Reidar Skoglund og Høyre, sa varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt).

– Vi kan ikke selge nå, vi må gi oss selv litt tid. Uansett vil dette bli en budsjettsak. Ulik aktivitet vil utløse ulike krav, mente Sætersdal.

– Spørsmålet om et Munch-senter er en vi har gått opp mange ganger. Vi kan støtte det nå, men jeg tar forbehold om at vi kan ha justert vårt syn til behandlingen i kommunestyret, sa varaordføreren.

Vurdere alternativ

I rådmannens saksutredning, ble det drøftet fire alternativ for Jernbanebygget:

  1. Kommersiell utleie,
  2. Ta i bruk bygget til egen virksomhet,
  3. Inngå et samarbeid med andre private/frivillige organisasjoner om virksomhet i bygget og
  4. Selge eiendommen på åpent marked.

Knut Jarle Sørdalen (Sp) ønsket at også alternativene to og tre skulle utredes videre. Det ble også vedtatt mot en stemme.

Kommentarer til denne saken