På denne benken kan du fortelle Jone eller Charlotte hva du er opptatt av

På benken: Varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal (t.v.) og biblioteksjef Hilde Triseth på lyttebenken i biblioteket.

På benken: Varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal (t.v.) og biblioteksjef Hilde Triseth på lyttebenken i biblioteket.

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du noe usnakket med ordfører Jone Blikra, eller hans stedfortreder Charlotte Therkelsen Sætersdal? Da kan du allerede i morgen få sagt det på biblioteket.

DEL

– Jeg og Jone skal låne ut ørene våre på biblioteket, og da kan alle som ønsker det komme og si oss sin mening, sier varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal.

Lyttebenken

– Vi er opptatt av innbyggerinvolvering, og vil sette i gang en rekke tiltak for å styrke innbyggernes kontakt og medvirkning, sier varaordføreren.

– Det er grunnen til at vi nå har plassert denne benken på biblioteket. Vi kaller den «lyttebenken», der enten ordføreren eller jeg, eller helst begge, sitter og hører på hva folk har å si.

Før kommunestyret

– Vi vil være her de torsdagene det er kommunestyremøte. Fra klokken 12 til 14 vil vi være til disposisjon for publikum på biblioteket. Første gang blir i dag, torsdag, sier Charlotte Therkelsen Sætersdal.

– Vi er veldig glade for at biblioteket lar oss plassere lyttebenken her, varaordføreren.

– Vi synes det bare er hyggelig at dere tenker på oss, og vil være her, kvitterer biblioteksjef Hilde Triseth.

– Her er det alltid mye folk, så det er en bra plass å ha lyttebenken, sier Triseth.

– Og hvis det blir god oppslutning om lyttebenken på biblioteket, så vil vi se om vi kan flytte benken rundt forskjellige steder i kommunen, sier varaordføreren.

På kvinnedagen

Det var ordfører Kåre Preben Hegland som i sin tid fikk benken som nå settes på biblioteket.

Det skjedde på kvinnedagen 8. mars 2012. Under en pause i kommunestyremøtet grep Lena Marie Naper-Helgestad ordet. Hun ønsket på vegne av kvinnene i kommunestyret å gi ordføreren en gave.

Inn i kommunestyresalen ble det båret en hvit benk, pakket inn i sølvpapir.

– Dette er en kommunikasjonsbenk som du kan du bruke når du skal snakke med folk. For å kunne kommunisere bedre med byens innbyggere, sa ordførerens partifelle Lena Marie Naper-Helgestad.

Hvor mye benken ble brukt til sitt opprinnelige formål, vet vi ikke. Men den er fortsatt hvitmalt og fin.

Artikkeltags