Beklaget feil informasjon om anbudet på Marienlyst-maten

Kafé Edvard var den eneste lokale tilbyderen som leverte anbud da Marienlyst sykehjem skulle velge ny matleverandør.

Kafé Edvard var den eneste lokale tilbyderen som leverte anbud da Marienlyst sykehjem skulle velge ny matleverandør. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både ordføreren og rådmannen beklager at det ble opplyst at ingen lokale leverandører leverte tilbud da matleveringen til Marienlyst var på anbud.

DEL

Beklagelsene kom det seneste formannskapsmøtet, der Reidar Skoglund (H) viste til dokumentasjon på at Kafé Edvard på Skrubben leverte inn tilbud til anbudskonkurransen. Det var et firma i Bergen som til slutt fikk kontrakten.

– Ordføreren bør vite hva han snakker om, før han uttaler seg fra kommunestyrets talerstol, sa Skoglund under formannskapsmøtet.

Rådmann Inger Lysa var rask til å opplyse at ordførerens utsagn var basert på opplysninger fra henne.

– Og mine opplysninger kom fra omsorgssjefen. Jeg beklager hvis dette var feil, sa Lysa.

Anbudskriterier

– Saken om middagslevering til Marienlyst viser at vi må være mer på hogget når kriteriene for anbudene blir utformet. Det er mulig å sette opp disse kriteriene på en måte som øker sjansene for lokale tilbydere, sa Johan Tønnes Løchstøer (V).

– Vi må gå dypere inn i kriteriene, slik at vi unngår slike situasjoner igjen. Det er dårlig ressursbruk å bruke ansatte på Marienlyst til å varme mat fra Bergen, mente Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt).

Artikkeltags