Jobbet i omsorgsbolig - døde etter tur med beboer

Ambulansehelikopteret landet ved Kragerø videregående skole etter et mistenkelig dødsfall på Kalstad. Video: Jorund Tollnes.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den 59 år gamle kvinnen hadde lørdag kveld gått tur med en beboer, som kom alene tilbake fra turen og fortalte at kvinnen var blitt syk.

DEL

Det opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

- En 59 år gammel kvinne som arbeidet ved en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede i Kragerø ble erklært død litt før klokken 20, lørdag kveld. Kvinnen hadde tidligere på kvelden gått en tur sammen med en beboer. Beboeren kom alene tilbake til den døgnbemannede boligen og meldte fra om at kvinnen var blitt syk.  Ambulanse ble tilkalt og de fant kvinnen kraftig forslått i nærheten av bensinstasjonen på Kalstad i Kragerø. Da ambulansen ankom litt over 18.30 ble tilstanden til kvinnen vurdert som såpass alvorlig at luftambulanse ble rekvirert. Hun ble erklært død, litt før kl 20, heter det i pressemeldingen.

- Krangel

- Politiet har iverksatt etterforsking for å finne ut omstendighetene rundt dødsfallet.  Vi har opplysninger om at det har vært en krangel mellom beboeren og kvinnen. En av politiets oppgaver vil også være å undersøke om beboeren er i stand til å forstå hva som har skjedd og hvorvidt vedkommende ansees som strafferettslig tilregnelig. Grunnet beboerens tilstand er vedkommende hverken avhørt eller pågrepet, skriver operasjonssjef Røilid videre.

Store styrker

Flere ambulanser, flere politipatruljer og brannvesenet rykket ut til Kalstad da kvinnen ble funnet på bakken ved krysset inn til Kalstadsenteret lørdag kveld. I tillegg landet et ambulansehelikopter på parkeringsplassen ved Kragerø videregående skole.

Ifølge VG opplyste politiet lørdag kveld at Kragerø kommunes kriseteam er varslet, og at teamet tok seg av seg kvinnens pårørende.

Artikkeltags