Nå er den «fjordbåtblå»

SJØSETTES: En prikkfri sjøsetting av «Perlen», som nå er malt i korrekte farger.

SJØSETTES: En prikkfri sjøsetting av «Perlen», som nå er malt i korrekte farger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå har hurtigbåten blitt lakkert i Fjordbåtselskapets velkjente blåfarge.

DEL

Da «Perlen» skulle ha en sjekk etter sommeren, samt at den skulle få Kragerø fjordbåtselskaps blå farger, valgt man den lokale bedriften Kiil-Sandtangen.

– Det er trolig ikke mange som vet at vi kan ta et slik oppdrag med en så stor båt som «Perlen». Jo, vi har kapasitet, utstyr og en kran som kan ta slike løft, sier Terje Kiil.

Han er godt fornøyd med at Kragerø fjordbåtselskap valgte et lokalt firma når «Perlen» skulle overhales.

«Perlen» er 50 fot lang og veier drøyt 25 tonn. Med joystick manøvrerer Kiil den store krana fra båthallen fram til slippen hvor båten skal sjøsettes.

– Krana kan løfte mer enn dette.

– God samarbeid

Et par mann fra Fjordbåtselskapet har vært med på jobben. Tommy Edvardsen, en av dem som kjører «Perlen», sier at samarbeidet med Kiil-Sandtangen har var meget bra.

– Kiil-Sandtangen har vært veldig fleksible, noe de skal ha skryt for. Vi er svært tilfreds med firmaet. Jobben er utført som planlagt, sier Edvardsen.

Lørdag ettermiddag skal båten sette inn i trafikk etter en snau uke på land.

– Behov for fagfolk

Ifølge Terje Kiil har man behov for flere ansatte ved bedriften.

– Vi er på jakt etter personer som kan båt, personer som helst er bosatt i Kragerø og som ikke plutselig «forsvinner». Det er bare å ta kontakt med oss.

Fjordbåtselskapet kunne for øvrig opplyse lørdag formiddag at MF Kragerø er satt inn i rutetrafikk igjen etter reparasjonen.

Artikkeltags