Nævra viser naturfilm i Kragerø

Filmskaperen Arne Nævra viser noen av sine beste naturopptak i kommunestyresalen fredag kveld.

Filmskaperen Arne Nævra viser noen av sine beste naturopptak i kommunestyresalen fredag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag kveld kommer den kjente naturfilmskaperen Arne Nævra til Kragerø for å vise mange av sine høydepunkter bak kameraet.

DEL

Nævra regnes av mange som en av Nordens fremste naturfotografter, og har mange NRK-sendte suksesserier å vise til. "Vi på Langedrag", "Villdyr og Villmark", "Antarktis – en eventyrlig seilas", "Norske Naturperler", "Skoggangsmann" og "Min Natur" er blant disse seriene.

Men sist høst byttet Nævra ut kamuflasjeklær med dress og slips, da han ble valgt inn på fast plass i Stortinget for SV. Og det er Kragerø SV som arrangerer naturfilmkvelden i kommunestyresalen på rådhuset fredag.

Det blir nok både kjempeelger, bjørner og andre dyr på lerretet i komunestyresalen denne kvelden, men han vil også vise bilder og kåsere om opplevelser i den nære naturen.

- Opplevelser i den nære naturen er noe alle kan ha, om de er lydhøre, har øynene åpne og er ærlig utforskende, sier Nævra.

Klimaspørsmål, miljøvern, trusler mot naturen og engasjementet for å få torsken tilbake til Oslofjorden er også blant temaene naturfotografen og stortingspolitikeren vil komme inn på.

- Kanskje blir det litt sladder fra Stortingets sosiale liv også, røper han.

Nævras foredrag er åpent for alle.

Artikkeltags