Gå til sidens hovedinnhold

Thorleifs antikke skilt er stjålet nok en gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Så skjedde det igjen. Thorleif Dahlgrens antikke skilt er nok en gang stjålet fra husveggen i Kalstadkilen.

Tyveriet skjedde i tidsrommet fra søndag ettermiddag til mandag ettermiddag.

– Det dreier seg om sju emaljeskilt med forskjellig påskrift, forteller Thorleif Dahlgren.

- Jeg oppdaget tyveriet først da jeg hadde vært ute med søpla mandag ettermiddag. Jeg la ikke merke til at de var borte da jeg gikk til jobben mandag morgen.

– For meg er dette som å se et trafikkskilt daglig gjennom mange år. Til slutt legger man ikke lenger merke til dem. Sånn er det med også med disse skiltene også, forteller han.

Ett år siden

Det er ganske nøyaktig ett år siden forrige gang Dahlgren ble frastjålet skiltene, som både da og nå var skrudd fast med kraftige skruer til husveggen. Den gang ble skiltene funnet på Lillestrøm i løpet av et døgn.

Kragerømannen har hatt en rekke emaljeskilt hengende på ytterveggen på det som en gang var den gamle butikken bestemoren hans drev. Skiltene hadde inntil for et år siden fått henge i fred.

Etter at han fikk skiltene igjen etter forrige tyveri, vurderte en stund om han skulle la være å skru dem opp igjen.

– Men jeg kunne ikke la skiltene bli stående i bua, så jeg hang dem opp igjen.

De gamle emaljeskiltene har stor verdi, men for Dahlgren er det affeksjonsverdien den største.

LES OGSÅ: Funnet i Lillestrøm

Håper på hjelp

– Men det er klart at det er snakk om relativt store verdier. Kanskje et skilt er verd 15.000 kroner? Jeg tror nok skiltene mine har en verdi på over 50.000 kroner for de rette samlerne, sier han videre.

Da skiltene skilt ble stjålet i fjor, fikk han en telefon fra en samler på Lillestrøm som hadde kjøpt tre skilt fra noen karer fra eidangerområdet for 11.500 kroner. Han fikk skiltene tilbake.

– Det er de samme skiltene som ble stjålet i fjor som nok en gang er skrudd ned fra veggen.Jeg har lagt ut om dette på nettet og håper at folk vil være oppmerksomme dersom de skulle få forespørsel om kjøpe. Jeg håper at så mange som mulig også deler dette på Facebook eller liknende, og melder ifra til politiet dersom de har opplysninger om tyveriet, sier Thorleif Dahlgren, som ikke vet om han vil henge opp skiltene igjen dersom han får dem tilbake også denne gangen.

Kommentarer til denne saken