Ny stor sjakkturnering

Tilbake: Stormester Normunds Miezis fra Latvia (nærmest kamera til venstre) er bekreftet til Kragerø Resort Chess. Her fra Kragerø Grand Prix tidligere i høst. Arkivfoto: Bjørn Berg Johansen

Tilbake: Stormester Normunds Miezis fra Latvia (nærmest kamera til venstre) er bekreftet til Kragerø Resort Chess. Her fra Kragerø Grand Prix tidligere i høst. Arkivfoto: Bjørn Berg Johansen

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø Sjakklubb har store forhåpninger til den nye storturneringen Kragerø Resort Chess, som arrangeres for første gang i februar neste år.

DEL

– Det er allerede bekreftet fire stormestere til turneringen. Det er viktig for oss å ha internasjonal deltakelse, og vi må ha med 20 utlendinger. Derfor har vi engasjert blant andre Hans Olav Lahlum til å hjelpe oss med å få tak i spillere, sier leder Truls Jørgensen i Kragerø Sjakklubb.

De fire stormesterne som er klare er Eduardas Rozentalis og Aloyzas Kveinys fra Litauen, den dobbelte norgesmesteren Kjetil A. Lie og latviske Normunds Miezis. Sistnevnte deltok i Kragerø Grand Prix i høst.

I vinterferien

Turneringen arrangeres i vinterferieuka på Østlandets neste år, fra 22. til 26. februar.

– Vi har en maksgrense på 180 spillere, og det vil bli spilt ni runder i løpet av fem dager, sier Jørgensen.

– Dette er midt i vår skuldersesong, og er derfor et spennende arrangement å være med på. Kragerø Resort har jo et godt rykte gjennom profileringen med Magnus Carlsen, som har brukt oss til forberedelser før kamper, sier Jan Kvalheim fra Kragerø Resort.

Tenker langsiktig

Kvalheim og resorten vil være med på å bygge opp en turnering som kan fortsette i mange år framover. Det samme ønsker sjakklubblederen.

– Arrangementet må ha god kvalitet, og vi tenker langsiktig med dette, sier Jørgensen.

Han anslår at det finnes fire-fem turneringer av dette formatet i Norge, med Norway Chess i Stavanger som den klart største.

Carlsen på storskjerm

Kragerø Sjakklubb skal for øvrig arrangere åpne VM-kvelder i forbindelse med Magnus Carlsens kamper mot Sergej Karjakin.

Allerede i morgen fredag har sjakklubben den første VM-kvelden på Kragerø skole med sjakkafé, hvor 1. runde i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin blir vist på storskjerm.

– Det blir mulighet til å kjøpe pizza og brus, sier leder Truls Jørgensen i Kragerø sjakklubb.

Onsdag 16. november, 23. november og 30. november blir det åpne sjakkvelder på skolen.

– Da vil partiene fra de forrige rundene bli gått gjennom, så vil vi se to-tre timer av kveldens runder, opplyser Jørgensen.

Den andre sjakkafeen blir arrangert 18. november.

Gratis bok og sjakkbrett

– De tre onsdagene med åpne sjakkvelder vil barnegjestene våre få gratis sjakkbok og sjakkbrett, sier sjakklubblederen.

På alle kveldene vil det blir spilt en hurtigsjakkturnering, som avsluttes 30. november.

– For interesserte så vil jeg henvise til annonsen vår i torsdags-KV for nøyaktige tidspunkter for de forskjellige arrangementene, sier Jørgensen.

Artikkeltags