Neste helg blir det mye gratis havnemoro

Havnefestivalen: Havnefestivalen i Kragerø arrangeres for niende gang neste helg. Her er sentrale aktører samlet på ett brett.

Havnefestivalen: Havnefestivalen i Kragerø arrangeres for niende gang neste helg. Her er sentrale aktører samlet på ett brett.

Det unike med Havnefestivalen i Kragerø er at alle arrangementer er gratis for publikum. Nå inviteres det til den niende festivalen i rekken.

DEL

Andre helg i august har det blitt tradisjon at det er havnefestival i Kragerø.

– Ja, det er blitt en flott tradisjon, mener PR-ansvarlig Willy Nilsen.

Kragerø havnefestival er et samarbeidsprosjekt mellom flere lokale foreninger og aktører. Da festivalen startet opp var det med hjelp av EU-midler. Dette holdt et par år, før Kragerø seilforening bokstavelig talt tok roret og har siden styrt skuta mot sikker havn.

Fritidsmesse

Etter hvert har man knyttet til seg samarbeidspartnere som Kragerø Sjømannsforening, Kragerø Kystlag, Redningsselskapet og RS Ung. I det senere har også Bondens Marked kommet til, og nytt av året er kulturkontorets fritidsmesse som nå skal holdes på Jernbanetorvet.

Det hele starter fredag hvor det blir mange aktiviteter og underholdning.

Det blir mye sang og musikk gjennom hele helgen, blant annet ved amerikanske «The Falling Doves». Bandet er en svipptur innom Kragerø før turen går videre til større spillesteder. Bandet skal blant annet opptre i «The Cavern Club», rockeklubben i Liverpool hvor Beatles i sin tid slo gjennom. Naturligvis spiller også «The Falling Doves» mye Beatles-musikk.

– I utgangspunktet er det lagt opp til én bryggedans, men jeg tror nok mange kommer til å svinge seg til Beatles-toner, sier Willy Nilsen.

Tradisjonsbåter

Lokale tradisjonsbåter får også en sentral plass gjennom festivaldagene.

Disse båtene er det Kystlaget som har hånd om, og det er gjort store dugnadsinnsatser for å sette disse fartøyene i god stand.

Fastboende og hyttefolk

– Hvem er det som først og fremst besøker Havnefestivalen?

– Det er fastboende, men også en del hyttefolk og turister. I det store teltet er nok rundt 1000 personer innom i løpet av helgen. Til sammen er det nok et par tusen på arrangementene, forteller Willy Nilsen.

Lørdag kveld arrangeres den populære bryggedansen, der det sammensatte lokalbandet «3770» skal sørge for svingende toner.

– Mange som kommer til bryggedansen er ikke ute andre ganger i året, hevdes det.

Det blir som vanlig en rekke arrangementer og konkurranser for barn. Det blir også forestillinger med Thea Fjørtoft i form av trollshow og et show med flammesluker.

Kragerø Kystlag skal dessuten dele ut årspris til en som har gjort seg fortjent til det.

Og på «Sjømann» serveres det tradisjonsmat.

Artikkeltags