Han vil slå sammen ferjeselskapene – her får du vite hvorfor

SISTE DAG: Inge O. Rønning har torsdag sin siste arbeidsdag som ferjesjef og daglig leder i Brevik Fergeselskap IKS og Kragerø Fjordbåtselskap IKS.

SISTE DAG: Inge O. Rønning har torsdag sin siste arbeidsdag som ferjesjef og daglig leder i Brevik Fergeselskap IKS og Kragerø Fjordbåtselskap IKS.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Sett fra mitt ståsted ville det være lurt å slå sammen ferjeselskapene i Brevik og Kragerø, sier Inge O. Rønning. Torsdag har han sin siste arbeidsdag som ferjesjef i Brevik Fergeselskap IKS og Kragerø Fjordbåtselskap IKS.

DEL

Telemark fylkeskommune som er eier av halvparten av begge ferjeselskapene, har tidligere foreslått at det skal utredes mulighetene for en mulig sammenslåing av selskapene. Forslaget er siden satt på vent, men selskapene har hatt felles ferjesjef og daglig leder siden 2016.

Inge O. Rønning har vært ferjesjef i Kragerø Fjordbåtselskap siden 2014, og i Brevik Fergeselskap IKS siden 1. oktober 2016. Han slutter i begge selskapene for å gå over i ny jobb i Brage Finans.

Borger Slørdal er ansatt som ny fergesjef i Brevik Fergeselskap og Kragerø Fjordbåtselskap. Slørdal kommer fra jobben som havnekaptein i Grenland Havn. Han skal være ansatt som daglig leder i selskapene både i Kragerø og Brevik.

Fin gjeng

– Jeg har hatt en spennende jobb i ferjeselskapene og har trivdes veldig godt. Det har vært en fantastisk fin gjeng med ansatte å jobbe sammen med. Men jeg fikk et godt tilbud om ny jobb i Brage Finans som jeg slo til på, sier Inge O. Rønning.

Rønning forteller at den største utfordringen med driften av ferjeselskapene, har vært å få stabilitet på de økonomiske tilskuddene fra eierne, spesielt fra Telemark fylkeskommune.

Fylkeskommunen

Brevik Fergeselskap IKS eies 50 prosent av Porsgrunn kommune og 50 prosent av Telemark fylkeskommune. Kragerø Fjordbåtselskap IKS har lignende eierskap delt mellom Kragerø kommune og Telemark fylkeskommune.

«IKS» bak selskapenes navn betyr «interkommunalt selskap».

– Begge ferjeselskapene er små, og etter min mening vil de være enklere å drive hvis de var sammenslått til ett ferjeselskap, sier Inge O. Rønning.

Ny ferge og hurtigbåt

Brevik Fergeselskap IKS har 10 ansatte og to ferger. Det er 10 ansatte i Kragerø Fjordbåtselskap , og der er det fire ferger.

For tiden pågår en anskaffelsesprosess av ny miljøvennlig ferje i Brevik og ny hurtigbåt i Kragerø.

– I tillegg til at det anskaffes ny hurtigbåt til Kragerø, må det etter hvert gjøres noe med de andre ferjene i Brevik, de begynner å bli gamle, sier Inge O. Rønning.

Mandag denne uka deltok Inge O. Rønning på sitt siste styremøte i Brevik Fergeselskap IKS. Fergeselskapet må sies å ha heller kummerlige kontor- og møteforhold i fjellet på Langbrygga i Brevik. Der er det også venterom og offentlige toaletter for passasjerer til buss og ferge.

Artikkeltags