Delte ut reflekser til kommunestyret: – Blir du ikke hørt, skal du i alle fall bli sett

REFLEKSENS DAG: Tor Egil Syvertsen  fra Trygg Trafikk ga påtroppende ordfører Grunde Knudsen og avtroppende ordfører Jone Blikra, hver sitt reflekssticks som de kan ha på armen når de er ute og går mørke kvelder. Torsdag var det Refleksens dag, som ble markert over store deler av fylket.

REFLEKSENS DAG: Tor Egil Syvertsen fra Trygg Trafikk ga påtroppende ordfører Grunde Knudsen og avtroppende ordfører Jone Blikra, hver sitt reflekssticks som de kan ha på armen når de er ute og går mørke kvelder. Torsdag var det Refleksens dag, som ble markert over store deler av fylket. Foto:

Dessverre er det slik at bare fire av ti nordmenn bruker refleks i mørket. Under den nasjonale refleksdagen torsdag, ble nye og gamle kommunestyrerepresentanter overrakt nye reflekser.

DEL

– Ikke fortvil om dere går herfra i kveld med følelsen av å ikke bli hørt. Dere blir i alle fall sett, smilte Trygg Trafikks representant Tor Egil Syvertsen da han delte ut reflekser og klasket «refleks-slapstick» rundt armen på de folkevalgte. Det nye kommunestyret for perioden 2019–2023 konstituerte seg torsdag, og fikk en «lysende» refleks med på kjøpet.

Trygg Trafikk i Telemark var ute i store deler av fylket og delte ut reflekser, som i år er designet av Therese Johaug.

– Dessverre er det bare fire av ti nordmenn som bruker refleks i mørket – til tross for at det trolig finnes mer enn 20 millioner refleks i de tusen hjem, forteller Syvertsen.

Unnskyldningene for å droppe refleksen er mange. Den vanligste unnskyldningen – er rett og slett at refleksen er glemt hjemme. Uten refleks er du veldig sårbar selv på steder med gatebelysning. Lys fra gater, butikker og trafikk stjeler så mye oppmerksomhet at du som fotgjenger i praksis blir nærmest usynlig. Legg reflekser i alle jakkelommer og vesker, så har du den alltid tilgjengelig, oppfordrer Trygg Trafikk.

Artikkeltags