Bymisjonen feirer 10 år med musikk og kunstauksjon

JUBILEUM: Jon Tellum (t.v.), Roger Holte, Margrethe Solberg Berthelsen, Lisbeth Støyl, Solfrid Rui Slettebakken og Solveig Sundbø ser fram til jubileumsfeiringen førstkommende lørdag.

JUBILEUM: Jon Tellum (t.v.), Roger Holte, Margrethe Solberg Berthelsen, Lisbeth Støyl, Solfrid Rui Slettebakken og Solveig Sundbø ser fram til jubileumsfeiringen førstkommende lørdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga håper Kirkens Bymisjon på varm stemning i bybildet, når de markerer sitt 10-årsjubileum på Jernbanetorget.

DEL

I år er det 10 år siden Kirkens Bymisjon ble et fast i inventar i Kragerø sentrum, og det går ikke ubemerket hen. Førstkommende lørdag feires jubileet på Jernbanetorget.

– Det skal selvfølgelig lukte av nytrakta kaffe og vafler, forteller leder av Kirkens Bymisjons lokale driftsutvalg (LDU), Solfrid Rui Slettebakken.

Musikk og kunstauksjon

Det vil bli rigget opp scene på et lastebilplan, hvor det vil bli holdt appeller, musikalske innslag og kunstlotteri. Slettebakken synes det er flott at markeringen er såpass tett på TV-aksjonen, som foregår søndag 21. oktober, og mener det retter oppmerksomheten mot viktigheten til Bymisjonen i samfunnet.

Det vil bli holdt appeller ved ordfører Jone Blikra og primus motor for Kirkens Bymisjon i Kragerø, Bente Modalsli.

Kim Eikenes og Anders Hartman Brødsjømoen vil separat stå for musikaliteter på lørdag formiddag. Roger Holte i driftsutvalget skal stå for kunstauksjonen.

- Samfunnets lim

Tre dager i uken holder Bymisjonen åpent hus. På mandager er det matutlevering, på onsdager er det åpen kafé og på torsdager er matutlevering, kafé, i tillegg til at en kan nyte godt av et gratis måltid.

Kirkens Bymisjon Kragerø har per dags dato 35 frivillige. Solveig Sundbø i driftsutvalget mener at frivilligheten er vesentlig for driften av Bymisjonen.

– Frivillighet er samfunnets lim, sier Sundbø.

Rui Slettebakken forteller at Bymisjonen er avhengig av faste givere, som månedlig donerer et beløp til o Åpent tre dager i uka rganisasjonen.

– Har du lyst til å gi 100 kroner i måneden så er det bra, sier Rui Slettebakken.

Hun sier at selv om Kragerø er et lite sted, så har kommunen mange bidragsytere.

Frivillige: Margrethe Solberg Berthelsen og Lisbeth Støyl (Foto: Marius Morgan Haugen)

Frivillige: Margrethe Solberg Berthelsen og Lisbeth Støyl (Foto: Marius Morgan Haugen)

 

Strikkeaksjon

I forbindelse med lørdagens feiring har det også blitt satt i gang en stikkeaksjon. Formålet med aksjonen er å strikke oransje skjerf, som skal deles ut gratis på markeringen.

Skjerfene har to funksjoner. I tillegg til å holde varmen, går en del av inntektene fra garnnøstene til Bymisjonen.

– Fem kroner per garnnøste går til Kirkens Bymisjon, opplyser Slettebakken.

Rui Slettebakken berømmer Roger Holte for å ha samlet inn kunstverker i flere år. I år har han blant annet samlet inn verker av Tor Erik Gunstrøm, Monica Fürst, Karoline Kaaber, samt at Galleri Nicolines hus vil bidra med malerier til auksjonen.

– Vi er nødt til å sette en minstepris, slår Holte fast.

Han håper på en fin auksjon med mye folk. Maleriene kan beskues hos Bymisjonen før auksjonen.

Artikkeltags