Slik skal livsløpsparken til 17 millioner kroner bli

Tegningene: Slik ser de første tegningene av den planlagte livsløpsparken på Kalstad ut. Illustrasjon: Aktiv Park

Tegningene: Slik ser de første tegningene av den planlagte livsløpsparken på Kalstad ut. Illustrasjon: Aktiv Park

Artikkelen er over 2 år gammel

To år etter at planleggingen begynte er de første tegningene av «Livsløpsparken» på Kalstad klare. Nå inviterer kultursjefen til et møte for å få innspill fra brukerne.

DEL

For to år siden startet planleggingen av det som kan bli «Kalstadtjenna og Kalstad Livsløpspark». Tegninger som KV har fått tilgang til viser planene for området som blant annet skal inneholde trampoliner, skateanlegg, klatrestativer og beachhåndballbane.

– Livsløpsparken legger opp til aktiviteter for folk i alle aldre. Det vil bli et fint sted å hygge seg, være aktiv og treffe andre. Vi mener at en slik park vil styrke Kalstad, og at det ikke er etterspørsel for den gamle grusbanen som er der i dag, sier kultursjef Harald Bothner.

Kommunen ønsker imidlertid innspill fra potensielle brukere av anlegget, og inviterer derfor til et informasjonsmøte 4. oktober.

– Vi ønsker å vise skissene vi har fått laget, og få innspill av dem som bor i nærområdet og de som kommer til å bruke parken, sier Bothner.

Kultursjefen mener det er viktig å invitere til et allmøte for at alle skal ha mulighet til å se og komme med innspill til parken.

– Alle kan ikke gjøres til lags, men vi er åpne for innspill, sier han.

Arbeidsgruppa

I forbindelse med prosjektet har kulturkontoret satt sammen en arbeidsgruppe som jobber med prosjektet. Den består av representanter fra en rekke lag og foreninger, og det er med grunnlag i gruppas arbeid at plantegningene har blitt til.

Anlegget har en kostnad på 17 millioner kroner. I tillegg vil arbeid med stien rundt Kalstadtjenna koste tre millioner. Det gir prosjektet en samlet prislapp på 20 millioner kroner.

– Vi er avhengige av midler fra kommunen for å søke nærmiljømidler, sier Bothner, som forteller at de vil be om 15 millioner kroner i kommunale midler.

Ny rampe i sentrum

Området på Kalstad er imidlertid ikke det eneste stedet i Kragerø der det søkes om aktivitetstiltak. Kommunen har nå satt i gang en søknadsprosess for å bygge en ny skaterampe på Gunnarsholmen. Det er Kragerø kommune i samarbeid med Kragerø Skateklubb som står bak initiativet.

Hele to ganger tidligere har det vært bygget skaterampe på Gunnarsholmen. Første gang i 1990, og deretter på nytt i 1995.

Skaterampa det nå søkes om tillatelse for å bygge er en trekonstruksjon av typen «bowl».

Artikkeltags