Nå inviterer Petter og Birgitte til jobbmesse

JOBBMESSE: Petter Hareide og Birgitte Brataker ønker velkommen til Jobbmesse onsdag.

JOBBMESSE: Petter Hareide og Birgitte Brataker ønker velkommen til Jobbmesse onsdag. Foto:

Onsdag er det duket for årets jobbmesse i Kragerø i regi av Nav. Petter Hareide og Birgitte Brataker forteller at det i år er enda flere bedrifter som deltar på messen, som har ledige sommerjobber og faste stillinger.

DEL

– I år har vi 17 bedrifter, seks flere enn i fjor. Blant nye virksomheter er Sørsmolt i Kjølebrønd og Fossing Storsmolt, bedrifter som har behov for fast ansatte, forteller Brataker.

Også i år er jobbmessa lagt til Kragerø videregående skole. Ifølge Hareide er messa ikke kun for dem som er elever ved skolen, men et tilbud til alle.

Sommerjobber

– Jobbmessa er også en viktig møteplass som dem som vil ha sommerjobb. Det er ingen hemmelighet at servicebransjen, som blant annet hoteller og restauranter, er ute etter sommervikarer. I tillegg er noen av bedriftene ute etter fast ansatte, sier Hareide.

– Hva bør arbeidssøkere ha med på messa?

– Først og fremst godt humør, og ikke minst en oppdatert CV, sier Brataker.

Tall fra Nav har vist en liten oppgang i ledigheten i Kragerø den siste tiden, fra 2,9 prosent i 2017 til 3,5 prosent i fjor.

– Ledigheten er omtrent like stor blant kvinner og menn, men ledigheten blant unge er dessverre høyere. Det er viktig at vi kan klare å få flere i jobb, sier Hareide.

Artikkeltags