Ildsjelprisen deles i år ut for åttende gang, og nytt dette året er at en jury skal plukke ut fire kandidater som du kan stemme på.

– Først inviterer vi så mange som mulig til å komme med begrunnede forslag på kandidater fram til 1. desember, sier Jon Guste-Pedersen, banksjef for strategi og forretningsutvikling i Skagerrak Sparebank.

Deretter skal juryen plukke ut fire ildsjeler som gjøres ekstra stas på.

– Disse kan stemmes på fra begynnelsen av desember fram til rundt 20. desember, og en av dem blir årets ildsjel, sier Guste-Pedersen.

– Ofte med over lang tid

Banksjefen sier det finnes ildsjeler over hele kommunen, og at de ikke trenger å være tilknyttet et lag eller en organisasjon.

– Ofte er det personer som ikke tar så mye plass, men som sørger for å få det til å svive, sier han.

– Veldig ofte er de med over lang tid, og sørger for kontinuiteten i laget eller foreningen, sier Guste-Pedersen.

– Hvorfor vil dere dele ut en egen pris til ildsjelene?

– Vi har samarbeidsavtaler med mange lag og foreninger, og ser derfor verdien av det ildsjelene gjør. Vi mener de er viktige for å skape gode lokalsamfunn, og det synes vi som lokalbank er viktig, sier han.

Involverer innbyggerne

– Jeg håper at mange av våre lesere vil benytte anledningen til å sende inn forslag på gode kandidater til prisen, sier KV-redaktør Espen Solberg Nilsen.

Han er en del av juryen som får den vanskelige oppgaven å velge ut de fire kandidatene som kommunens innbyggere inviteres til å stemme over.

– Tidligere har juryen stått for det endelige valget av hvem som blir vinner av Ildsjelprisen. Men jeg synes det er gøy at vi nå får involvert Kragerøs innbyggere til å stå for valget av vinner. KV kommer til å presentere alle de fire kandidatene når juryen har foretatt sitt valg. Jeg er helt sikker på at vi kan fortelle interessante historier om den fantastiske frivillige innsatsen disse menneskene legger ned, sier Solberg Nilsen.

Han håper i likhet med banksjefen at nomineringen også vil løfte fram hverdagsheltene som gjør en innsats i det stille.

– Jeg er ganske sikker på at de fleste av oss vet om minst en som kan fortjene en slik pris, sier KV-redaktøren.

Du kan nominere kandidater enten ved å sende e-post til Jon Guste-Pedersen, ved å bruke skjemaet på Skagerrak Sparebanks hjemmeside eller ved å fylle ut skjemaet i papirutgaven av KV. Tidligere vinnere kan ikke nomineres på nytt.

Tidligere vinnere av Ildsjelprisen

2011: Ørnulf Klausen.
2012: Rita Michelsen.
2013: Trygve Thorsen.
2014: Inger Bekkevik.
2015: Lydia og Olav Drevland.
2016: Øyvind Jensen.
2017: Audun Solbekk.