Mangler vintertøy

Trenger mer klær: – Vi er så å si helt tomme for klær og skotøy til flyktningene som midlertidig bor på Sportellet. Nå ber vi kragerøfolk om mer hjelp, sier Tore H. Larsen i Norsk Folkehjelp og ordfører Jone Blikra.

Trenger mer klær: – Vi er så å si helt tomme for klær og skotøy til flyktningene som midlertidig bor på Sportellet. Nå ber vi kragerøfolk om mer hjelp, sier Tore H. Larsen i Norsk Folkehjelp og ordfører Jone Blikra.

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er i prekær mangel av vinterklær og sko til mennene som bor midlertidig på Sportellet. Nå ber vi om kragerøfolks hjelp nok en gang.

DEL

Det sier Tore H. Larsen i Norsk Folkehjelps lokallag i Kragerø.

– Selv om kragerøfolk både private og forretninger, har vært fantastiske til å gi klær og sko, så er det helt på sumpene nå. Vi har nesten ikke klær igjen, og særlig mangler vi skotøy i størrelsene 42, 43 og 44 samt klær i størrelsene medium og large, sier Larsen videre.

Per i dag mangler Larsen og hans medhjelpere 37 par vintersko.

– Folkehjelpa har kjøpt sko for mellom 15.000 og 20.000 kroner av innsamlede midler og bidrag fra fagforeninger. Men nå er det tomt. Jeg har vært rundt i hele distriktet for å skaffe vintersko i aktuelle størrelser, men alt er utsolgt, forklarer Larsen.

Det de sto og gikk i

Da flyktningene kom til Norge og Kragerø sent sist høst hadde de kun det de sto og gikk i, kanskje en bærepose med et skift.

– De trengte alt da de kom og sammen med «Refugees welcome to Kragerø» og Røde Kors har vi klart å samle inn og dele ut klær og skotøy. Det har vært en formidabel jobb, men nå ber vi om mer klær og sko igjen, slår Larsen fast.

Til tross for noen mindre kulturkollisjoner har stort sett flyktningenes opphold på Sportellet gått greit.

– Det har vært en fantastisk innsats av lag og frivillige i Kragerø. Dette hadde ikke Staten klart alene. Man er helt og holdent avhengig av den frivillige innsatsen, sier ordfører Jone Blikra.

Kommunen har hatt helseansvaret for flyktningene, og dette har også fungert etter planen.

Flyttet

Tirsdag ble det kjent at UDI og Sportellet har blitt enige om å utvide den midlertidige bosettingsavtalen fram til 1. april.

– Seks av flyktningene, to familier, flyttet fra Sportellet mandag. De er overført til et fast mottak på Sandnes. Flere andre vil bli flyttet i løpet av de nærmeste dagene, opplyser Wieger van Brunschot.

Artikkeltags