Lover ikke hjelp til å dekke flyktning-regningen

INGEN LØFTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal diskutere de ledige flyktningeplassene med kommuneorganisasjonen KS.
Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

INGEN LØFTER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal diskutere de ledige flyktningeplassene med kommuneorganisasjonen KS. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vil ikke love økonomisk hjelp til Kragerø og andre kommuner, som har bygget opp et botilbud til mindreårige flyktninger som står delvis tomt.

DEL

Til NRK sier hun at hun skal diskutere saken med KS.

Som KV skrev om i september, har Kragerø kommune bygd opp et omfattende botilbud til mindreårige flyktninger, uten at plassene har blitt fylt opp. Og de tomme plassene får ikke kommunen betalt for av staten.

100.000 kroner i uka

Kommunalsjef Torill Sandberg sier til NRK at 11 av de 15 plassene har stått ledige siden september, og at de ubenyttete plassene koster Kragerø kommune 100.000 kroner i uka.

- Myndighetene ber kommunene reagere. Vi reagerer, men så somler myndighetene. Vi sitter med Svarteper, sa Sandberg da hun orienterte Kragerø formannskap om saken i september.

– Vi pådrar oss kostnader som vi i utgangspunktet skulle få refusjon for. Det er ikke urimelig å forvente at vi får det, selv om det ikke er kommet noen barn, sa rådmann Inger Lysa i det samme møtet.

Men statsråd Listhaug er altså ikke uten videre klar for å love at kommunene får økonomisk kompensasjon også for de ledige plassene.

- Det jeg har svart i Stortinget er at man kan vurdere at skjønnsmidler kan dekke deler av disse utgiftene. Det er fylkesmennene i de forskjellige fylkene som disponerer disse midlene, sier Listhaug til NRK.

Artikkeltags