Til tross for en del snø de siste dagene er det ingenting som tyder på at bildet vil endre seg særlig framover.

Snøskredvarslingen til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om laveste faregrad i Nord-Norge – nivå 1 – som betyr liten fare. For resten av landet ligger farenivået ett hakk opp – nivå 2 – som betyr moderat fare.

Meteorologisk institutt skriver på Twitter at de neste dagene byr på ganske rolig vær i hele Norge. Litt nedbør her og der, men ikke de store mengdene. De fleste stedene faller det som snø.

– Det ligger an til en vinterlig værtype framover. Temperaturene ligger så vidt over null. Ellers er det kuldegrader som dominerer. Mandag og tirsdag blir nok de kaldeste dagene, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NRK.

Beredskap i fjellet

Og slik skal været holde seg de neste dagene, kjølig og kaldt, men med lite nedbør og perioder med sol gjennom hele uka.

Vegtrafikksentralen melder at alle fjelloverganger, både i Sør-Norge og Nord-Norge, er åpne.

Røde Kors har som vanlig mobilisert ekstra mannskaper i vinterferien, særlig konsentrert rundt fylkene med størst utfart, som Rogaland, Vest-Agder, Hedmark og Telemark. Også Norsk Folkehjelp har økt beredskap i fjellet.

Kragerø og Gautefall

Yr.no melder en del skyet vær i Kragerø i vinterferieuka, med gløtt av sol både onsdag, torsdag og fredag. Temperaturen er ventet å ligge noen få grader på minussiden. Det varsles lite vind fra vekslende retninger.

På Gautefallheia ventes det noen flere minusgrader enn i Kragerø. Ned mot minus 8-10 grader på det kaldeste. Det varsles mer sol enn ved kysten, og også i fjellet ser det ut til at vinden har tatt vinterferie.