12,7 plussgrader i går - slik blir været i jule- og nyttårsuka

Artikkelen er over 2 år gammel

Gradestokken på Jomfruland målestasjon makset på 12,7 grader på lille julaften. Det blir plussgrader også de nærmeste dagene, om enn ikke like mange som i går.

DEL

Den historiske normaltemperaturen på Jomfruland den 23. desember er minus 0,6 grader. Så gårsdagens varmebølge kan trygt sies å være unormal.

- Dette er ikke hverdagskost i desember, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Wallø til Varden (krever innlogging).

Han forklarer den uvanlige temperaturøkningen med at fønvind i forbindelse med nedbørsværet på Vestlandet kom over fjellene, og presset bort kaldluften på Østlandet.

Været julaften

Ser vi på Yr.no sitt varsel for Kragerø på julaften, så ligger det an til å bli mye gårvær. Det er ventet nedbør i perioden mellom klokka 12 og 15 i dag. Nedbøren er ventet å komme som regn ved kysten.

Det varsles lite vind, mens temperaturen er ventet å ligge rett over på plussiden hele julaften.

I Drangedal er det julaften ventet mye av det samme været som i Kragerø, men her kan deler av nedbøren i ettermiddag komme som sludd eller snø.

Dagene framover

Første juledag kan kragerøfolk vente seg noe regn på formiddagen. Men utover dagen er det ventet en del sol, fortsatt forholdsvis lite vind og temperatur på opptil sju varmegrader.

For Drangedal ser varselet temmelig likt ut, men her blir det neppe like mange varmegrader.

Andre juledag ser dessverre ut til å bli temmelig fuktig i Kragerø, med regn det meste av døgnet. Vinden skal dessuten ta seg opp til liten kuling et stykke ut på kvelden. Plussgradene fortsetter.

I Drangedal blir det også mye regn, men på Gautefall kan nedbøren for det meste komme som snø.

Onsdag 27. desember kan det komme en del solgløtt i Kragerø. Vinden skal for det meste holde seg på frisk bris, og det ventes noen plussgrader.

I Drangedal ventes det også en del sol, og her er det ventet snøfall både tidlig på morgenen og seint på kvelden.

Torsdag 28. desember varsles det forholdsvis kraftig snøvær i Kragerø det meste av døgnet, og kvikksølvet i gradestokken skal synke ned mot null. Vinden tar seg opp til frisk bris.

I Drangedal ventes det også en del snø, og her vil det trolig bli et par minusgrader. På Gautefall varsles det fem minusgrader.

Fredag 29. desember skal snøværet gi seg i løpet av natta eller morgenen, og det ventes en del sol på dagtid. Temperaturen holder seg på minussiden, mens vinden roer seg ned mot tre meter per sekund.

I Drangedal blir det også delvis skyet, lite vind og noen få minusgrader. På Gautefall er det ventet ned mot minus seks.

Lørdag 30. desember er det for Kragerø varslet mye av det samme været som dagen før. Men mot slutten av døgnet er det ventet at gradestokken igjen vil komme på plusssiden - om enn bare så vidt.

Det samme gjelder for Drangedal, men her holder temperaturen seg på minus fire-fem grader. På Gautefall kan det bli ned mot minus sju.

Nyttårsaften varsler Yr.no gråvær i Kragerø, men det skal ikke komme nedbør. Vinden skal holde seg på lett bris, og det ventes opptil tre varmegrader.

Også i Drangedal blir det ifølge meteorologene grått på nyttårsaften. Lite vind, og tremperaturen skal bikke over på plussiden utpå kvelden.

Første nyttårsdag blir det i Kragerø mye av de samme været som dagen før. Grått, med andre ord, og noen få plussgrader.

Det gjelder også i Drangedal, der varselet også viser "røde" grader. På Gautefall skal det så vidt holde seg på minussiden.

Artikkeltags