Dette er programmet for byfesten

Kultursjef Harald Bothner og konferansier Kirsten Haaland for Kragerø Byfest.

Kultursjef Harald Bothner og konferansier Kirsten Haaland for Kragerø Byfest. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kragerø Byfest går av stabelen førstkommende torsdag. Kultursjef Harald Bothner mener det er en allsidig arrangement for hele familien.

DEL

Til torsdag braker Kragerø Byfest løs med et realt smell fra Gundersholmen kystfort, før det blir servert frokost på Jens Lauersøns plass. Samtidig med frokosten, blir det rigget opp scene hvor lokale musikere får utfolde seg, med Kirsten Haaland i spissen som konferansier, før det rundes av med Kragerø kantori på ettermiddagen. Kantoriet lover sang på armensk i en forbindelse med en kortur til Armenia senere i år.

– Det er en dag for hele familien, vi har fått til et veldig allsidig program i år, forteller kultursjef Harald Bothner.

Han forteller videre at mange har bidratt til at byfesten skal bli en innholdsrik dag.

– Hadde vi ikke hatt den dugnadsinnsatsen og den innstillingen hadde vi ikke fått dette til. Frivilligheten er viktig, sier han.

Festdag for alle

Bothner forteller at det har vært mye fokus på å tilrettelegge for barn og barnefamilier og at det også vil foregå aktiviteter parallelt med opptredenene på Lauersøns plass.

Marinbiolog Per Erik Schulze skal utforske artsmangfoldet i Blindtarmen, det holdes åpen ferje hvor en kan lage propellbåter, på Gamle Kragerø viser Ilona Buraka teaterstykket «Ut av kofferten» og klokken 15 vil fysiker Anders Isnes by på smell, røyk og islaging. «Karsten og Petra på skattejakt» skal ha førpremiere på Kragerø Biograf.

Det vil i tillegg foregå vandring i Munchs fotspor med Katja Aarflot som guide, både torsdag og lørdag. På fredag og lørdag holder Sjømannsforeningen åpent hus og serverer bacalao og ertesuppe.

Utover kvelden byr Bent Henningz opp til bryggedans på Jernbanekaia. Bandet lover at hoftepartiet skal få en skikkelig svingom.

Valuta for pengene

Leder for hovedutvalg og samfunn, Øyvind Olsen (SV) er strålende fornøyd med at kommunen har midler til å bevilge byfesten, og mener at det er en viktig dag for lokalsamfunnet.

– Jeg tror dette gagner hele Kragerø kommune, sier politikeren.

Vil satse ungt og lokalt

Stian Vågen Nilsen har hatt ansvaret for å hanke inn unge og lokale musikere som skal opptre. Han er selv musiker og fersk tilbakeflytter til hjembyen etter å ha bodd utenbys i 22 år. Nå ønsker han å bidra i det levende musikkmiljøet i Kragerø.

– Jeg har hatt lyst til å sette sammen en god variasjon av band, duoer, soloartister og kor, og har forsøkt å holde det så lokalt som mulig. Alle gleder seg veldig, sier Nilsen.

Teaterforestilling under vannoverflaten

Med Thea Danielsen Fjørtoft og Frances Gerono Huby i front har forestillingen Froskebobler premiere tirsdag neste uke og opplever travle dager med forberedelser og rigging opp mot premieredagen. Forestillingen skal ta deg med på en eventyrreise i et fiktivt univers under vannoverflaten, hvor alle publikummere blir utstyrt med dykkerbriller.

– Man blir invitert inn i et annet univers. Vi skal ta deg med på en reise under vann og undersøke hva som er å finne der, sier Gerono Huby.

Hun forteller videre at reisen ikke foregår gjennom dialog, men gjennom bevegelser og de ønsker å skape undring og nysgjerrighet blant publikum.

Torsdag stiller Froskebobler med to forestillinger, skuespillerne selv ser fram til uken med premieren og byfest.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken