Kragerømann tatt med tre i båtpromille

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann må i fengsel etter å ha kjørt båt med skyhøy promille. – Den høyeste hittil i år, sier Terje Sandik i Sør-Øst politidistrikt.

DEL

Den 42 år gamle mannen møtte i Nedre-Telemark Tingrett denne uken for fyllekjøringen.

Politiet stanset mannen en tirsdagskveld i mars i år da han førte en fritidsbåt i Kragerø. Mannen ble deretter sendt til legevakt for utdypende blodprøve.

I dommen kommer det fram at mannen hadde en alkoholkonsentrasjon på 3,01 i promille. Det kommer også fram at mannen har et alkoholproblem.

Ifølge Wikipedia kan hjernens pustesenter slutte å fungere, og død kan inntreffe med så høy alkoholpromille.

42-åringen har tilstått forholdet, og retten har funnet at mannen hadde handlet forsettlig denne tirsdagskvelden.

Det var ikke i forbindelse med uhell, ulykke eller noen konkret faresituasjon at mannen ble stanset, men det legges vekt på mannens høye promille.

Mannen ble dømt til 14 dager i fengsel.

Årets høyeste promille

Politioverbetjent i Sør-Øst politidistrikt, Terje Sandik, kan fortelle TA at tilfellet i mars var det høyeste promillen som har vært registrert hittil i år.

– Det er så nærme galskap du kommer, etter vår vurdering. Har man tre i promille, er du ikke bare en fare for deg selv, men også for andre, forteller han.

Sandik forteller videre at politiet mener at selv nåværende promillegrense på 0,8 er for høy.

– Folk reagerer forskjellig på rus, men de fleste vil være veldig fulle med tre i promille, hvis de i det hele tatt er oppegående.

19 tatt i Telemark

Til sammen er 19 båtførere tatt med for høy promille på vannet i Telemark, noe som er en forsiktig økning fra i fjoråret.

– Dette er en utfordring hele året, da flere benytter båt som framkomstmiddel til hus og hytter. Det er spesielt stor fare når de kjører på kvelds- og nattetid.

Han utdyper det siste med at flere, i tillegg til å være beruset, glemmer å sette på lanterner og kjører fort i mørket.

Artikkeltags