Nå er det ekstraordinær båndtvang i hele kommunen

Må holdes i bånd: Det er ikke love til å la hunden løpe fritt i Kragerø kommune fra 13. februar. Illustrasjonsfoto: Elin Frisch Selås

Må holdes i bånd: Det er ikke love til å la hunden løpe fritt i Kragerø kommune fra 13. februar. Illustrasjonsfoto: Elin Frisch Selås

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er innført ekstraordinær båndtvang i hele Kragerø kommune. Årsaken er store snømengder.

DEL

I en pressemelding heter det blant annet:

«I løpet av vinteren har det kommet store snømengder i kommunen, samtidig med at det har vært streng kulde i perioder. Hjorteviltet generelt, og rådyr spesielt, har med dette fått vanskelige forhold. Kragerø kommune ved viltnemnda har derfor vedtatt å innføre ekstraordinær båndtvang for beskyttelse av viltet. Båndtvangen gjelder fra 13. februar 2018 til 1. april 2018. Båndtvangen kan imidlertid bli opphevet dersom forholdene tilsier det».

– Forhold med mye løssnø gjør at viltet har vanskeligheter med å skaffe seg mat og ta seg fram i terrenget. Det gjør gjerne at viltet trekker ned mot bebyggelse og samler seg i flokker vinterstid. Vinteren er en tid av året da rådyra spesielt, ikke bør utsettes for unødvendig stress og jaging ettersom det er lite mat og vanskelig framkommelighet. Disse områdene benyttes gjerne også til å lufte hunder. Et kort jag eller forsøk på jag fra hund kan være nok til å utmatte viltet og kan føre til lidelse eller død, forteller konsulent Erik Selander Jensen.

I forskriften om ekstraordinær båndtvang står det blant annet at overtredelse kan medføre bøter eller fengsel i inntil seks måneder.

Artikkeltags