– Dette er en stor dag for Universitetet i Sørøst-Norge, som har ambisjon om å bli best! Vi skal bli det mest arbeidslivsrettede universitetet i Norge, sa prorektor Nils Kristian Borgen under signeringen av kontrakten med Preben Hjallum.

Han er ansatt i en stilling på 20 prosent som prosjektutvikler, ved siden av jobben han allerede har i Vekst i Grenland.

Hjallum skal knyttes til fakultet for helse- og sosialvitenskap, som driver med omfattende forskningsvirksomhet i Porsgrunn, Vestfold, Drammen og Kongsberg. Fakultetet tilbyr studier innen sykepleie, vernepleie, barnevern og radiografi, og har landets eneste optikerutdanning.

Næring som vokser

Sammen med universitetets fagstab skal den nye eksperten arbeide for å etablere forsknings- og utviklingsprosjekter innen helse som kan bidra til å løse store samfunnsutfordringer, og studentene sikres en praksisnær utdanning som kvalifiserer dem for morgendagens helsenæring, melder USN på sin nettside.

- Helsenæringen er en av våre raskest voksende næringer og omtales ofte som «den nye oljen» med store muligheter. Hos USN finnes mange uslepne diamanter av prosjekter for fremtidens løsninger innen helse og omsorgssektoren. Dette gleder jeg meg til å dykke dypere ned i og koble prosjekter opp mot kommersielle aktører, uttaler Hjallum.

Han er utdannet sykepleier og ambulansearbeider, og har i tillegg utdannelse innen ledelse og økonomi.