Ledigheten fortsetter å gå nedover i Kragerø

FLERE I JOBB: Assisterende fylkesdirektør i Nav Telemark, Tone Størseth, kan melde om positive tall når det gjelder arbeidsledigheten. (Foto: PD)

FLERE I JOBB: Assisterende fylkesdirektør i Nav Telemark, Tone Størseth, kan melde om positive tall når det gjelder arbeidsledigheten. (Foto: PD)

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er neste 50 færre arbeidsledige nå, enn på samme tid i fjor.

DEL

Det viser de ferskeste tallene fra Nav. Ved utgangen av februar var det 158 arbeidsledige i Kragerø, noe som utgjør 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Tross nedgangen er Kragerø fortsatt blant kommunene i Telremark med høyest arbeidsledighet. Bare Notodden (3,8 prosent) og Fyresdal (3,9 prosent) har en større andel ledige.

Drangedal hadde 40 arbeidsledige ved utgangen av februar, en nedgang på 27 personer. Andelen arbeidsledige er nå på to prosent.

Lavest ledighet har Vinje med 1,2 prosent, etterfulgt av Seljord med 1,3 prosent samt Kviteseid og Nissedal med begge 1,4 prosent helt arbeidsledige.

Ved utgangen av februar 2018 var det registrert 2369 helt ledige ved NAV i Telemark, en nedgang på 692 personer eller 23 prosent fra samme periode i fjor.

Språk og utdanning

- Ledigheten er fallende og har nå vært i positiv utvikling en lang periode. Lav utdanning, begrensede norskkunnskaper, mangel på fagarbeidere og behov for et mer inkluderende arbeidsliv for de som av helsemessige årsaker står utenfor, er utfordringene som NAV i Telemark har fokus på, sier assisterende fylkesdirektør Tone Størseth.  

Artikkeltags