Årets 1. mai-tog, som hadde samlet bra med deltakere, hadde sin vanlige start på Kirketomta. Deretter tok toget turen ned Fermansbakken til Jernbanetorvet, Torvet og deretter vanlig rute rundt byen og tilbake til Kirketomta.

Følgende paroler var med i toget: "Trygge jobber - Ny regjering", "Profittfri velferd", "Lokal styring - Lokale innkjøp", "Nei til sentralisering", "Anerkjenn Palestina nå" og "Bekjemp fremmedfrykt og rasisme - Stans tilbakekalling av statsborgerskap".

LES OGSÅ: Robert Mood ved minnestøtta: Friheten er ingen selvfølge

Tale for dagen ble holdt av Robert Mood, som også tale ved minnebautaen på formiddagen. Videre var det appeller ved Tobias Drevland Lund fra Rødt, Sigbjørn Eliassen fra SV, Gotfred Nilsen fra Ap og Omar Assad Joumma fra Norsk folkehjelp.

Milepæl

For Kragerø jern og metall, avdeling 55 av Norsk Jern og Metallarbeiderforbund var dagen en milepæl. Det var nemlig for siste gang foreningen fane ble brukt i toget. Lokalforeningen blir nå en del av fagforeningen i Telemark.

Fana fra fredsdagene i 1945 skal overleveres Berg museum.

Mye av dagens feiring foregikk i Folkets Hus. Ordfører Jone Blikra fikk æren av å åpne den "nye" bakgården, som har fått navnet Den Røde Plass.