KVS kan få innovasjonslinje med 30 elever

Nytt studietilbud: Rektor Kai Magne Bråthen ved Kragerø Vidergående skole ønsker et nytt studietilbud i innovasjon hjertelig velkommen.

Nytt studietilbud: Rektor Kai Magne Bråthen ved Kragerø Vidergående skole ønsker et nytt studietilbud i innovasjon hjertelig velkommen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kragerø videregående skole kan få en nyetablert innovasjonslinje som nytt studietilbud fra neste høst, dersom fylkespolitikerne går inn for det.

DEL

Det ligger i forslaget til budsjett fra fylkesrådmannen. I forslaget ligger også etablering av et liknende tilbud for Bø videregående skole.

– Dette er et politisk ønske som vi har jobbet videre med, forteller rektor ved Kragerø videregående skole Kai Magne Bråthen.

– Dette vil bli noe helt annet enn en studiespesialiserende klasse. I det nye tilbudet skal det jobbes sammen med næringslivet med tanke på innovasjon. Dette kommer i tillegg til at Kragerø kommune får omstillingsmidler. Vi ønsker også samarbeid med den nye næringsforeningen, og kommer til å bruke mentorer fra næringslivet, sier rektoren.

Varige arbeidsplasser

Han trekker også fram Kragerø skolenes det gjelder, både ungdomsskolen og videregående skole, sine resultater i entreprenørskap.

– Næringslivet er i konstant endring og et mål med en innovasjonslinje er å skape varige arbeidsplasser, gjerne etablere egne bedrifter, sier han.

– Dette tilbudet bidrar til å gjøre Kragerø videregående skole til en utviklende skole. Vi kommer ikke til å miste noen klasser dersom det etableres en innovasjonsklasse, men vi kommer til å gjøre om en studiespesialiserende klasse til innovasjonsklasse, opplyser Bråthen.

Det nye studietilbudet blir et treårig løp.

– Dette viser at Kragerø videregående skole er et satsingsområde for Telemark, og en etterlengtet styrking av entreprenørarbeidet vi ser på alle nivåer i skolene. Den endelige avgjørelsen kommer i fylkeskommunen i november. Men dette er en sak det er tverrpolitisk entusiasme rundt om i hele fylket, kommenterer varaordfører Charlotet Therkelsen Sætersdal.

Artikkeltags