Gå til sidens hovedinnhold

De vil samarbeide med næringslivet om den nye linja

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø videregående skole (KVS) hadde nylig «kick-off» for den kommende innovasjonslinja ved skolen.

KVS-rektor Kai Magne Bråten og lærerne ved innovasjonslinja hadde invitert næringslivet til samlingen på Kragerø Resort, der de ble oppfordret til bli med på å forme det nye studietilbudet ved skolen på Kalstad.

– KVS håper på å være en medskaper til framtidens næringsliv, sa Bråthen, da han åpnet seminaret på Resorten.

– Det blir behov for dronepiloter, app-utviklere, sosiale mediesjefer, spesialister på skylagring, bærekraftsjefer med mer. De bedriftene som klarer omstillingene vil også klare seg i framtiden. Vi vil gjerne bidra med kunnskap på dette feltet, skriver KVS-rektoren i sin samarbeidsinvitasjon til næringslivet i Kragerø.

- Viktig for framtidig næringsliv

Daglig leder Janna Pihl forteller at Kragerø Næringsforening (KNF) ser svært positivt på etableringen av innovasjonslinja.

– Rekruttering, attraktivt studietilbud, innovasjon og nytenking er viktig for framtidig næringsliv og bostedsattraktiviteten generelt, og en innovasjonslinje i Kragerø vil bygge opp under dette i samarbeid med eksisterende næringsliv. Det største fellestrekket vi har på tvers av bransjer, er behovet for kompetanse og nytenking. Næringslivet er avhengig av dette for å utvikle seg, møte kundenes krav, tilfredsstille lovverk og rett og slett for å overleve i framtidens marked, sier Pihl.

Nysgjerrig ungdom

– Dessverre er vi generelt for dårlige til å sette innovasjon og nytenking på agendaen. Mange av ambisjonene blir spist opp av hverdagslige gjøremål, og en innovasjonslinje med nysgjerrige, vitebegjærlige og nytenkende ungdom vil tvinge oss til å ha fokus på dette. Dette kombinert med faglig dyktighet og erfaring fra eksisterende næringsliv vil være med på å legge til rette for innovasjon og verdiskapning.

KNF heier på innovasjonslinja og vil gjøre det de kan for at samarbeidet med næringslivet skal være vinn-vinn for begge parter.

Kommentarer til denne saken