– Det har gått veldig bra, selv om det er første gang hun overnatter i telt. Litt urolig et par ganger, men det har gått greit, så det blir ikke siste gang, forteller han.

En natt i Studsdalen

I forbindelse med friluftslivets uke inviterte speidergruppe i Kragerø til overnatting i Studsdalen. Lederen Steinar Brogeland oppfordret spesielt politikerne til å ta «En natt i Studsdalen». Blant de heller få politikerne som dukket opp, var Ljosland.

– Plass til mange flere

Sverre Brubakken i speidergruppa kunne berette at det hadde vært 12 personer som hadde overnattet, så det hadde vært plass til langt flere.

– De som kom fikk en fin opplevelse. Tidligere har det vært så som så med temperatur og vær, i år skal vi ikke klage. For et par år siden var det så kaldt at vannpyttene hadde frosset til is, forteller han.

– Vi har hatt det moro

Johannes Liane Lavik, Stig Tore Gundersen, Stine Marie Gundersen, Stian Gundersen og Mees Boone var fem av ungdommene som la seg til i sovepose. De innrømmer at det ble heller lite søvn.

– Vi spilte «boksen går» til lang på natt, det ble etter hvert så mørkt at vi så ikke boksen, men moro var det likevel, forteller Johannes Liane Lavik.

Stine Marie Gundersen er enig. Også hun medgir at det ble heller lite med søvn.

– Det var så fint ute, at vi måtte finne på noe. sier hun.

Det ble mye pølsegrilling til langt utover kvelden.

– Det gikk med en god del pølser, ifølge Brubakken.