Sondre (7) vant over seks av åtte motstandere i simultansjakk

Det ble en hyggelig dag med spillerglede for både unge og voksne i biblioteket.

DEL

Kragerø Sjakklubb Ungdom arrangerte lørdag formiddag en uformell sjakkturnering i Kragerø bibliotek i samarbeid med Norges Sjakkforbund, som et ledd i det landsomfattende prosjektet Sjakk & Samfunn, hvor hensikten er å tilgjengeliggjøre spillet for flere og skape lavterskelaktiviteter som er åpne for alle som vil prøve seg.

Et av høydepunktene under turneringen var da den 7 år gamle kragerøgutten Sondre skulle spille mot hele åtte motstandere samtidig. Dette var både unge og voksne. Han hadde øvd litt mot fire stykker fra før, men utfordringen med dobbelt så mange tok han på strak arm. Sondre fikk 20 minutter på klokka, mens motstanderne fikk tre minutter. Det hele endte med at han vant seks av dem, noe alle de oppmøtte ble riktig imponerte over.

Også KVs journalist var blant motstanderne, som måtte erkjenne nederlag etter kort tid.

Kragerøs yngste kretsmester?

Pappa Per forteller at den talentfulle sønnen har spilt i ett års tid.

- Han ble tidlig interessert i sjakk og jeg lærte han reglene. Han syntes det var moro og da ble det gjerne en del spilling i tiden som fulgte. Han evner å fordype seg i spillet og er flink til å holde på konsentrasjonen, sier han stolt.

Sondre vant dessuten kretsmesterskapet i sjakk i klassen 9 år og yngre. Dermed fikk han tittelen "mikroputt". Det unge talentet har også deltatt i NM, men nådde ikke helt til topps - for denne gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRIVELIG LAG: Det er viktig å håndhilse på hverandre både før og etter spillet.

TRIVELIG LAG: Det er viktig å håndhilse på hverandre både før og etter spillet. Foto:

- En aktivitet for alle

Truls Jørgensen i Kragerø Sjakklubb er fornøyd med oppmøtet til turneringen og forteller at antall medlemmer i klubben varierer mellom 20 og 30 stykker. For et par år siden rykket de opp fra 4. til 3. divisjon i Østlandsserien.

- Sjakk er et internasjonalt spill og mye gjøres over nettet. Men vi har for eksempel turnering på Kragerø Resort og Barnas Grand Prix å se fram til. Sjakk er sosialt og det er en aktivitet for alle, opplyser Jørgensen.

Alle som kom til biblioteket under turneringen fikk dessuten med seg gratis instruksjonsbøker hvor en kan lære mer om spillet og dets mange teknikker og strategier.

Artikkeltags