Lars (23) jobber på Kragerø Resort: Ble årets lærling

SJOKKERT: Kokk og servitør, Lars Gino Valen, hadde ingen aning at han skulle vinne prisen årets lærling.

SJOKKERT: Kokk og servitør, Lars Gino Valen, hadde ingen aning at han skulle vinne prisen årets lærling.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Gino Valen (23) fikk prisen årets lærling i restaurant- og matfag i Telemark på onsdag.

DEL

– Hæ? Nå ble jeg veldig overrasket. Så morsomt, jeg er veldig takknemlig.

Dette sa prisvinneren som har tatt fagbrev både som kokk og servitør, begge fagbrevene har han gjennomført på Villa mat.

Ante ingenting

23-åringen trodde han skulle spise kake i anledning av at hans far har gått av med pensjon. Det han ikke visste var at det var han selv som var hovedpersonen. Lars Gino Valen ble bedt om å hjelpe til på Villa Mat Skagerak Arena onsdag formiddag og ante ingenting om hva som skulle skje.

Plutselig kommer seniorrådgiver Vivil Hunding Strømme i yrkesopplæringsnemnda i Telemark med en sjekk på 2500 kroner fra NHO Reiseliv og Valen blir mildt sagt overrasket.

Daglig leder på Villa Mat, Marius Liane Johansen, sier 23-åringe vant årets kåring i skarp konkurranse med over et par hundre andre lærlinger i bransjen i Telemark.

Takket nei til Frankrike

For tiden jobber Valen ved Kragerø resort og Tollboden restaurant og ønsker å fortsette med det inntil videre, men drømmen er å en gang åpne sitt eget sted. I fjor hadde Lars et kort opphold i Frankrike under læretiden, han ble tilbudt jobb og takket nei.

Lars Gino er en fantastisk representant for hotell- og restaurant bransjen. Han er en meget dyktig kokk som er veldig interessert i faget sitt. I tillegg er han en hyggelig, imøtekommende og flott servitør med mye fokus på mat og vin i kombinasjon, etikette, og ikke minst profesjonell gjestebehandling, sier seniorrådgiver Vivil Hunding Strømme.

Hun legger til at Lars Gino Valen nylig takket ja til et styreverv i Opplæringskontoret for salg, service, restaurant og matfag.

Prisvinneren ønsker å være med å rekruttere flere inn i Restaurant og matfagene. Og det trengs! sier seniorrådgiveren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken