Nå slipper du å hente nye plastsekker og kompostposer hos kommunen

Avdelingsleder for renovasjon Stefan Baugstø (t.h.) sier folk nå kan få påfyll av grønne poser til matavfall og de gjennomsiktige til plast ved å knyte fast ønsket pose på restavfallsbeholderen. Her sammen med avdelingsleder for vann, avløp og renovasjon, Andreas Tengelsen. Arkivfoto: Roar Thorsen

Avdelingsleder for renovasjon Stefan Baugstø (t.h.) sier folk nå kan få påfyll av grønne poser til matavfall og de gjennomsiktige til plast ved å knyte fast ønsket pose på restavfallsbeholderen. Her sammen med avdelingsleder for vann, avløp og renovasjon, Andreas Tengelsen. Arkivfoto: Roar Thorsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kragerø kommune gjør om både leveringen av søppelposer. Det blir også nye hentedager for søppeltømming fra februar.

DEL

– Alle vil få utdelt poser som før, men dessverre er leveringen av poser og sekker forsinket. De som ikke har fått poser og sekker til nå, vil få de i løpet av første halvdel av januar, sier Stefan Baugstø, avdelingsleder for renovasjon i Kragerø kommune.

Hvis du går tom for sekker, som for eksempel plastsekker, så slipper du nå å hente disse hos kommunen.

– Nå knyter du den typen pose eller sekk du ønsker på restavfallsbeholderen, så har sjåføren med sekker på bilen og kan levere disse ut med en gang. På den måten slipper folk å hente sekker, og vi slipper en masse arbeid med å stå og pakke disse. Det vil heller ikke bli levert ut sekker til de som ikke bruker dem opp, sier Baugstø.

Tømmekalenderen for 2019 vil bli sendt ut i første halvdel av januar. Det vil ikke være noen endringer på rutene før i februar.

– Det blir ingen endringer før mandag 4. februar, men da blir det endringer på tømmedager. Vi oppfordrer folk til å lese den nye tømmekalenderen nøye, sier avdelingslederen.

Sekker til renovasjon

Kommunen leverer ut sekker og poser til renovasjon en gang i året.
Husstander som har tre plastbeholdere får sekker til plast og poser til matavfall, mens husstander med sorteringsskap får sekker til papir og restavfall i tillegg.
Dette skjer ved slutten av året.
Husstander med sorteringsskap får også sekker til restavfall ved sankthanstider.

Artikkeltags