Nå får Folkehjelpa plass til utstyret på Stueren

Midlertidig plass: Norsk folkhjelps lag i Kragerø får anledning til å sette beredskapslager og redningsutstyr på tomta til Havnevesenet på Stueren ved Stilnestangen.

Midlertidig plass: Norsk folkhjelps lag i Kragerø får anledning til å sette beredskapslager og redningsutstyr på tomta til Havnevesenet på Stueren ved Stilnestangen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Havnevesenet hjelper Norsk Folkehjelp i Kragerø med plass til lagring av beredskapsutstyret.

DEL

– Vi er selvsagt glad for hjelpen fra havnevesenet, men dette er ikke en permanent løsning. Vi må flytte utstyret vårt enda en gang, sier leder av Norsk Folkehjelps lag i Kragerø, Henry Isnes.

Oppsagt

Norsk Folkehjelp fikk sist høst oppsigelse på tomta i Kirkebukta av kommunen. Tomta var da eiet av kommunen og oppsigelsen skulle ha trådd i kraft fra nyttårsskiftet. Siden da har investor Ivar Tollefsen kjøpt den aktuelle tomta av kommunen. Men fra Tollefsen er det ikke kommet noen oppsigelse av leieforholdet med Norsk Folkehjelp.

– Vi vet at vi må bort herfra, og ba kommunen om hjelp til å finne ny tomt for reetablering. Men så langt er det ikke lykkes, sier Isnes.

Tollefsen har planer om bygging av et fire etasjers parkeringshus og leiligheter på tomta hvor Folkehjelpa holder til nå.

Hjelp

Folkehjelpa tok kontakt med ordføreren for å få hjelp til å finne et nytt sted. Ordføreren tok kontakt med havnevesenet som har sagt ja til å hjelpe.

– Vi har gitt Folkehjelpa tillatelse til å plassere beredskapslager og utstyr på tomta vår på Stueren ved Stilnestangen. Det er snakk om to konteinere, en båt og tilhenger samt en ambulanse. Samtidig er det klart at Folkehjelpa må flytte så snart de har fått et nytt sted til å etablere seg, forteller havnefogd Svein Arne Walle.

Mangle møtelokale

– Det er hyggelig å kunne hjelpe i en slik situasjon, og en aksjon fra Folkehjelpa kan også være sjønær. Dermed er det kort vei til beredskapslageret og nødvendig utstyr, mener Walle.

– Vi har vært klar over dette en stund, men foreløpig har vi ikke fått anvist noen plass. Dessuten mangler vi fortsatt lokaler hvor vi kan avholde møter og samlinger, sier Isnes.

Han opplyser at Folkehjelpa skal ha et møte med investor Ivar Tollefsen, blant annet for å bli oppdatert med hensyn til framdriftsplaner for bygging av parkeringshuset i Kirkebukta, og eventuelle andre planer Tollefsen måtte ha som berører Folkehjelpa på en eller annen måte.

– Inntil videre har vi ikke klart å hjelpe Folkehjelpa med møtelokaler, men det er noe vi hele tiden ser på, sier ordfører Jone Blikra.

Artikkeltags