Kragerø Energi kan bli tatt ut i streik

Artikkelen er over 4 år gammel

Kragerø Energi er det kraftselskapet i Telemark som rammes hardest, dersom meklingen mellom EL- og IT-forbundet og KS Bedrift ikke fører fram.

DEL

Streik blant 216 ansatte i 16 kraftselskaper rundt om i landet blir resultatet om en ukes tid dersom det blir brudd i meklingen.

Dersom det blir streik vil ansatte i Kragerø Energi AS (20,) Kragerø Energi Holding AS (4), Tinn Energi AS (13) - 4 i fiberavdelingen er unntatt, Notodden Energi As (19) og Midt-Telemark Energi AS (19) bli rammet.

Partene møtes til mekling onsdag i neste uke. Skulle den ende uten resultat, blir det streik fra fredag morgen. Avspaseringsordningen til beredskapsvaktene i kraftsektoren er ventet å bli ett av de vanskeligste temaene.

Streikevilje

– Vi er villig til å streike for å beholde de hviledagene vi har i dag, og som våre kamerater i private energiselskaper for lengst har fått tariffestet. Det er totalt urimelig at arbeidsgiver vil frata oss nødvendig hvile, sier forhandlingsleder Bjørn Fornes i LO-forbundet EL og IT.

Kraftselskaper i Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Møre og Romsdal og Trøndelag vil i første omgang bli rammet av en streik.

Artikkeltags