Nå inviterer byvennene til folkemøte om byutvikling

Byvennene ved Anne-Kristine Aas og Olav Drevland har reagert på forslag til nye bygg i Kragerø by. Nå kaller de inn til folkemøte 28. februar.

Byvennene ved Anne-Kristine Aas og Olav Drevland har reagert på forslag til nye bygg i Kragerø by. Nå kaller de inn til folkemøte 28. februar. Foto:

- Vi inviterer til et folkmøte om hvordan byen bør utvikles, sier Olav Drevland i Kragerø Bys Venner.

DEL

For første gang på 15 år, siden utbyggingen av Skrubben, inviterer Kragerø Bys Venner inn til folkemøte for å øke bevisstheten rundt sentrumsutviklingen.

- Vi ønsker å øke bevisstheten blant folk og politikere om utviklingen i byen vår, det er viktig, sier styremedlem Anne-Kristine Aas i Kragerø Bys Venner.

Møtet finner sted 28. februar i Løkka og tema er byggeskikk, vern og utvikling.

- Er bekymret

- Grunnen for møtet er at vi har reagert på forslag til nye bygg i byen. Vi er bekymret over hva vi har sett, spesielt i forhold til B13, men møtet skal ikke handle om konkrete byggsaker, men om byggeskikk i småbymiljøer generelt, tilføyer styremedlem Olav Drevland.

Til det kommende møtet har byvennene invitert med seg innledere som avdelingsdirektør Leidulf Mydland hos Riksantikvaren, bygningssjef Per Arstein, tidligere fylkeskonservator i Aust-Agder Ulf Hamran og Else Skau hos Fortidsminneforeningen.

- Alt skal ikke bare være hvite bygg med små ruter, det er ikke det vi mener, men ting må tilpasses i form og størrelse, avslutter Aas.

Artikkeltags