Blir 100 prosent ordfører

Første kvinne: Karianne Sydtveit Reiten (Ap) er valgt inn som Drangedals første kvinnelige ordfører.

Første kvinne: Karianne Sydtveit Reiten (Ap) er valgt inn som Drangedals første kvinnelige ordfører.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Drangedals første kvinnelige ordfører (Ap) går 100 prosent inn for ordførerjobben.

DEL

I motsetning til sin forgjenger som var ordfører på deltid, skal Karianne Sydtveit Reiten (29) fylle rollen 100 prosent.

– Det trenger vi dersom vi skal få med alle, sier Reiten som er fersk i politikken. Hun tror Ap vant valget på løfter om økte stillingsprosenter for dem som ønsker det innen helsesektoren, kunstgressbane, og styrking av offentlig sektor.

– Er det kun SV dere vil se til som samarbeidspartnere?

– Ja, det ser ut som vi får flertallet, og det er det vi ønsker, sier Drangedals nyvalgte ordfører.

29-åringen er utdannet legesekretær, og har jobbet ved flere legekontorer og sykehus. Hun er ansatt i 40 prosent stilling ved Drangedal legekontor, men har hatt permisjon for å skjøtte vervet som hovedtillitsvalgt og leder for Fagforbundet i Drangedal, som er 100 prosent jobb.

Ingen dans på roser

– Vet du hva du går til som ordfører?

– Både og. Selvfølgelig vet man ikke før man har prøvd. Men jeg har brukt mye tid på å mase på tidligere ordførere for å få et bilde av hva jeg kan forvente. Jeg tror det blir tøft og utfordrende, og er forberedt på at det ikke vil bli noen dans på roser. Men dette skal jeg klare, sier en topp motivert ordførerkvinne som tror den største utfordringen bli å få budsjettet til å gå opp, og gjennomføre alle investeringsprosjektene. Som bygging av barnehager, boliger for funksjonshemmede, og ikke minst den nye skolen som alene kommer på over 200 millioner kroner.

Kjenner ansvaret

– Hva betyr det for deg å være første kvinnelige ordfører?

– Jeg føler at jeg bærer litt av kvinnenes ansvar på skuldrene. Nå har vi sist at vi kan skape tillit og engasjement. Nå skal jeg bruke fire år på å vise at jeg kan. Det har helt klart betydd noe for meg å være Drangedals første kvinnelige ordførerkandidat, sier Reiten som lover å holde tempoet og gå løs på valgløftene som blant annet er å ta vare på innbyggerne, skape blest om bygda for å øke innbyggertallet, få på plass et partssamarbeid for å øke stillingsprosenter, og få på plass en ny kunstgressbane.

Høyre styrket

Sammen med Ap som hadde en vekst på 7,6 prosent, ble også Høyre valgvinner i Drangedal med 6,7 prosent framgang. Høyre hadde i forrige periode et mandat i kommunestyret, mens valgresultatet gir to for den kommende perioden.

SV, V og Sp mistet hvert sitt mandat, mens Frp og KrF beholder sine to.

Ap og Sv har til sammen 11 av kommunestyrets 21 mandater.

Slik ble fordelingen:

Ap 10 (+2)

SV 1 (-1)

H 2 (+1)

Frp 2

KrF 2

V 2 (-1)

Sp 2 (-1)

Artikkeltags