Vannlekkasje ved Årø - kokevarsel flere steder i kveld

KOKEVARSEL: Dette er områdene som er berørt og varslet, ifølge kommunen.

KOKEVARSEL: Dette er områdene som er berørt og varslet, ifølge kommunen. Foto:

Vannet til Helle vil stenges fra klokka 21.30, og det vil nok forsvinne helt for flere.

DEL

Kommunen opplyser på sine nettsider om dårlig vanntrykk på Helle som følge av en større vannlekkasje ved Årø.

- Kragerø kommune vil fortsette arbeidene i kveld fra klokka 20.00 og vil utover kvelden gradvis måtte stenge vanntilførselen til Helle og Skarbo. Dette for at de fleste skal ha vann til vanlig forbruk så lenge som mulig. Vannet til Helle vil stenges fra klokka 21.30, og det vil nok forsvinne helt for flere, heter det på deres nettsider.

Dermed er det sendt ut kokevarsel til husstander i de berørte områdene. Kokevarselet gjelder allerede for Kammerfoss og områdene rundt.

Videre forsikres det om at det jobbes med alternative vannforsyninger. Vannet må kokes før bruk fra klokka 22.00 onsdag kveld i områdene Øvre Kammerfoss, Åsen, Eklund, Årøsvingen, Strand, Helle, Skarbo og Lovisenberg.

- Kragerø kommune anbefaler at de som er berørt tapper en liten mengde vann både til drikke og sanitærbruk før klokka 20.00 i kveld, onsdag 30. oktober. Kragerø kommune vil opprette kokevarsel for hele det berørte området fra i kveld og frem til kommunen mottar godkjente svar på drikkevannsprøvene som vil bli tatt fra området. Kokevarselet blir sendt ut på forhånd og begrunnes med arbeidene som må utføres. Vannprøver vil bli tatt i morgen tidlig og prøvesvar vil tidligst foreligge på fredag slik situasjonen ser ut nå på forhånd, opplyser kommunen.

Artikkeltags