Årets TV-aksjon har en sterk forankring i Kragerø

F.v. Solfrid Rui Slettebakken, Roger Holte, Ole Hustoft, Solveig Sundbø, Inger Støyl Nilsen, Tove Hjallum ved Kragerø kommune, Lisbeth Støyl og Margrethe Solberg Berthelsen.

F.v. Solfrid Rui Slettebakken, Roger Holte, Ole Hustoft, Solveig Sundbø, Inger Støyl Nilsen, Tove Hjallum ved Kragerø kommune, Lisbeth Støyl og Margrethe Solberg Berthelsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til å støtte Kirkens Bymisjon i deres inkluderende arbeid. Solfrid Rui Slettebakken i Kirkens Bymisjon i Kragerø tror det er enkelere for mange å gi når aksjonen har en lokal tilknytning.

DEL

Den årlige TV-aksjonen i regi av NRK skal skje søndag 21. oktober. Ekstra spesielt er det at årets mottaker av de innsamlete pengene fra aksjonen, Kirkens Bymisjon, har en såpass nær tilknytning i lokalsamfunnet i Kragerø.

Leder i lokalt diftslag (LDU) i Kirkens Bymisjon i Kragerø, Solfrid Rui Slettebakken, mener det er viktig at det blir lagt fokus på Bymisjonens arbeid og at tema for aksjonen er aktuelt mer enn noen gang.

- Bymisjonen har en raushet og varme, hevder hun.

Årets TV-aksjon skal bidra til at mennesker som har falt utenfor rammene eller strever i hverdagen, skal få en mulighet til å komme inn i varmen, i et mer inkluderende samfunn.

Ønsker flere bøssebærere

Tove Hjallum er Kragerø kommunes koordinator for aksjonen, og hun oppfordrer flest mulig til å gå med bøsser under TV-aksjonens om en uke. Hun opplyser at en enkelt kan bli bøssebærer ved å gå inn på nettsiden Blimed.no.

- En kan hente bøssene på rådhuset i forkant eller hos Kirkens Bymisjon, som holder åpent på søndagen, forteller hun.

Hjallum legger til at det det ofte er de samme faste ildsjelene som går med bøsser, i tillegg til organisasjoner som KIF, Folkehjelpa, Helle IF og Røde Kors.

Hjallum meddeler at en har flere muligheter til i gi penger. En kan enten gi direkte til bøssebærerne, en kan bruke mobilappen Vipps eller en kan ringe til nummeret som oppgis under aksjonen på TV. Om en ikke skulle være hjemme under besøket av bøssebærere, vil en få en post it-lapp på døren, som en påminnelse.

Hun oppfordrer også husstandene til å sette ut et levende lys, som et tegn på gjestfrihet og varme.

Sunn konkurranse

Hjallum opplyser også om at en næringslivsstafett er en del av TV-aksjonen. Den gir bedrifter mulighet til å nominere hverandre til å gi et bidrag til aksjonen. Det vil også være mulig for andre bedrifter å se hvem som har donert til TV-aksjonenen.

Kragerø kommune havnet i fjor på en 16. plassering av kommunene i Telemark, over hvem som har samlet inn mest. På landsbasis havnet Kragerø på en 323. plass av totalt 427 kommuner.

Hjallum og Rui Slettebakken håper at trenden vil snu i år.

- Det er lettere å gi når det er lokalt, mener Rui Slettebakken.

- Kirkens Bymisjon har et godt navn og rykte. Det er nærmest folkets sosialkontor, mener Ole Hustoft i Bymisjonens lokale driftsutvalg.

Artikkeltags