Første søndag i advent er etter tradisjonen tro dagen hvor den store julegrana blir tent på Torvet. I år følger det også med stort program i forbindelse med tenningen, i tillegg til at mange av sentrumsbutikkene holder søndagsåpent.

Program for alle

Daglig leder i Kragerø Næringsforening Janna Pihl er fornøyd med årets program og sier det er et familievennlig opplegg for alle aldre.

– Det er en tradisjonell familiestund, sier Janna Pihl og håper på en stor ring av barn og foreldre rundt om treet etter tenningen.

Programmet starter fra klokken 17 på Torvet, hvor det blir rigget opp scene. Per Apelseth som konferansier skal geleide publikum gjennom dagen. Utover ettermiddagen skal Zoé-Loes Barree framføre julesanger, før Kragerø Dansestudio skal gi publikum en real oppvisning.

– Det kan også hende at nissen også kommer, avslører Teodor Gregersen ved Kragerø Næringsforening.

Lokal gran

Så snart grana er på den faste plass starter Kragerø brannvesen med å dekorere treet, som kommer til å lyse opp sentrum.

– Vi bruker en hel dag på å pynte treet, forteller Morten Dalen, avdelingsleder ved Kragerø brannstasjon.

I likhet med resten av julebyen Kragerø skal også treet få en god omgang med julelys.

– Vi har noen ganske fine og nye lys, som vi kjøpte i fjor, forteller Gregersen, som sammen med Audun Solbekk har pyntet opp Kragerø med lys og pynt i år.

Jobber hardt i førjulstiden

Frelsesarmeen stiller også opp for å dele ut varm gløgg til de som tar turen. Det er også langt flere organisasjonen varmer i julen. For i førjulstiden arbeider Frelsesarmeen travelt med å samle inn penger, klær og mat til trengende familier og enslige.

– Før jeg begynte her visste jeg ikke at det var så mye elendighet i Norge, men også i Kragerø, forteller Randi Engebretsen.

Torsdag 14. desember begynner Frelsesarmeen å samle inn penger ved Kragerø sentrum, Amfi Kragerø og i Drangedal sentrum. 

– Gi lokalt, oppfordrer Runar Engebretsen, som forteller at han håper så mange som mulig har mulighet til å støtte Frelsesarmeen lokalt.

– Alle pengene går til sosialt arbeid, tilføyer han.

Helge Eriksen har vært delaktig i sosialt arbeid for organisasjonen i 20 år, og har de 10 siste årene stått rundt forbi i distriktet med Frelsesarmeens gryte.

– Jeg vil hjelpe, sier Eriksen, om hvorfor han har holdt på såpass lenge.