På Jomfrulandsdagene kan du vinne flytur over øya

– Vi ser fram til en innholdsrik helg for hele familien, sier Tor Schulze i Jomfruland vel.

DEL

Det er nok en gang duket for skikkelig folkefest på den ytterste øya i skjærgården når Jomfrulandsdagene arrangeres førstkommende lørdag og søndag. Det er Jomfruland vel som står bak det tradisjonsrike arrangementet.

– Dette er en feiring av øya vår og alt den har å tilby, og vi ser fram til en innholdsrik helg for hele familien, sier velets Tor Schulze.

Han opplyser at lørdagen vil være en ypperlig dag for alle dyreelskere.

– Alle får mulighet til å se mange forskjellige og flotte hesteraser og bli kjent med diverse smådyr. I tillegg blir det dømming av hestenes eksteriør, sier velmannen.

Lodder ut flytur over Jomfruland

Det velkjente sykkelrittet på idealtid finner sted på søndagen, og Schulze forsikrer at alle som deltar, store som små, vil få en drikkeflaske fra Sparebanken Sør. Denne dagen blir det også loppemarked, auksjon og loddtrekning.

– Den kanskje gjeveste premien i trekningen, er en guidet flytur med avgang fra Geiteryggen i Skien som flyr over Kragerø og Jomfruland. Det er litt av en premie, mener han.

GLEDER SEG: Tor Schulze (t.h.) har i lengre tid solgt lodd til trekningen under Jomfrulandsdagene, og ser fram til det hele starter på lørdag. Her sammen med Einar Orre.

GLEDER SEG: Tor Schulze (t.h.) har i lengre tid solgt lodd til trekningen under Jomfrulandsdagene, og ser fram til det hele starter på lørdag. Her sammen med Einar Orre. Foto:

Aktiviteter og overrekkelse av fortjenstmedalje

I tillegg kommer Norsk Folkehjelp med egen stand, hvor folk kan bli kjent med hva den frivillige organisasjonen driver med. Begge dagene kan en også prøve seg i blant annet pilkast, posekast og hesteskokasting, og en kan få kjøpt grillmat og andre kafévarer.

Mellom klokka 14.00 og 15.00 lørdag ettermiddag, skal ordfører Jone Blikra overrekke Kongens fortjenstmedalje til 87 år gamle Ivar Gundersen for sitt mangeårige frivillige engasjement for å gjøre Jomfruland til et aktivt og levende lokalsamfunn.

– Jeg har vært med på prosessen og det er en ære for meg å overrekke Ivar fortjenstmedaljen, skrev ordføreren til KV tidligere i våres.

Artikkeltags