Gå til sidens hovedinnhold

Sannidals fotballmor

Artikkelen er over 2 år gammel

Marianne Vibeto (37) kan med rette kalles «fotballens mor» i Sannidal.

Vibeto har viet store deler av sitt liv til fotballen i Sannidal. Hvor mange timer hun har tilbrakt på Kolbånn, lagets idrettsanlegg i Sannidal, er hun usikker på.

– Jeg har kommet ut av tellingen på hvor mange timer det har blitt. Har trent og spilt kamper her siden jeg var lita jente, og har også spilt på damelaget. Nå er jeg lagleder for gutter 16, flotte gutter som jeg har vært lagleder for siden de gikk i første klasse, sier hun.

Den som har nominert henne, skriver blant annet at Vibeto er å regne som en reservemamma for alle guttene på 16-årslaget. Hun har vært med på både Norway Cup og turneringer i nærområdet. Guttene er vant til hennes klare tale, de både hører på henne og respekterer henne.

En flott gjeng

Selv skryter Vibeto av guttene.

– Det er flott gjeng som kan se tilbake på sterke resultater i år. På banen er de nådeløse, her er det om å gjøre å vinne. I lokaloppgjørene mot Kragerø barker de sammen, men etter at kampen er over, er de gode venner. Da overnatter man gjerne sammen med motstanderne, sier ildsjelskandidaten.

Denne sesongen har flere av 16-åringen spilt på A-laget.

– Jeg er ikke i tvil om at vi om et par år får et slagkraftig A-lag med disse gutta på banen, sier hun.

Slik stemmer du på din favoritt

  • Skagerrak Sparebank skal også i år dele ut Ildsjelprisen i samarbeid med KV. Nytt av året er at en jury har plukket ut fire gode hverdagshelter blant lesernes forslag.
  • Fra onsdag av kan du gi din stemme digitalt via annonser på KV.no og på Skagerrak Sparebanks nettside.
  • Det blir også lagt ut stemmesedler i bankens lokaler, og disse blir også trykket i KVs papiravis.
  • Det går an å stemme fram til og med onsdag 19. desember.

 

Livsoppgave

Hun ser på oppgaven som lagleder for 16-åringene som en livsoppgave.

– Dette er et frivillig arbeid som gir meg så mye, noe jeg ikke ville vært foruten.

Det er ikke bare 16-åringene som drar nytte av hennes frivillige innsats. Hun gjør en stor innsats på anlegget på Kolbånn. Tidligere har hun vært ansvarlig for huset på Kolbånn og vært innkjøpsansvarlig for kiosken. I år er hun nestleder i Sannidal idrettslag. Hun stiller også opp for andre grupper.

– Jeg gleder meg over hver dag jeg kan bidra for fotballen i Sannidal. Frivillig arbeid er viktig for samfunnet, uten slik arbeid hadde mye brutt sammen, sier Marianne Vibeto.

Kommentarer til denne saken