Gå til sidens hovedinnhold

– Har ikke vært et offer

Artikkelen er over 2 år gammel

Herman Bottolfs (77) har lagt ned utallige frivillige timer for skigruppa i Kragerø.

Bottolfs var blant dem som gjorde en kjempeinnsats med å lage Tarzan-løypa i Studsdalen, en løype som har blitt en svært populær attraksjon, og som brukes av mange. Halvannet år tok det å bygge løypa.

– Jeg var ikke alene om jobben. Hadde med meg Paul Oppebøen og Hans Gautefald, samt at vi fikk god hjelp av Einar Tafjord. Vi brukte godt over 800 dugnadstimer på jobben, sier Herman Bottolfs.

Skigruppa

Skigruppa har vært ett av hans hjertebarn, hvor han har lagt ned mange dugnadstimer, blant annet med rydding av løypetraseer i Studsdalen.

– Mangel på snø har naturlig nok bidratt til få skiaktiviteter der, noe som er synd. Været kan man heldigvis ikke gjøre noe med, men det manglende interessen for skiaktiviteter er dramatisk. Resten av distriktet sliter også med dette, sier han.

Bottolfs er født og oppvokst på Krødsherad, hvor han som ung drev som tømmerhogger. Han var medlem av Skog- og landarbeiderforbundet.

Med bakgrunn som tømmerhogger vet han hvordan en motorsag skal håndteres, noe som har komme godt med når dugnadsjobber skal gjøres. Bottolfs betegner seg selv som en hobbyhåndverker.

Slik stemmer du på din favoritt

  • Skagerrak Sparebank skal også i år dele ut Ildsjelprisen i samarbeid med KV. Nytt av året er at en jury har plukket ut fire gode hverdagshelter blant lesernes forslag.
  • Fra onsdag av kan du gi din stemme digitalt via annonser på KV.no og på Skagerrak Sparebanks nettside.
  • Det blir også lagt ut stemmesedler i bankens lokaler, og disse blir også trykket i KVs papiravis.
  • Det går an å stemme fram til og med onsdag 19. desember.

 

Turistforeningen

Innen Kragerø turlag har Bottolfs lagt ned utrolig mange dugnadstimer. Dette med sin egen dugnadsinnsats vil han helst ikke snakke om.

– Synes ikke dette er noe å snakke om. Dette er noe jeg gjør helt frivillig, og som gir med så uendelig mye. Det er heldigvis mange andre som bidrar.

Man kommer likevel ikke utenom den innsatsen Bottolfs har gjort på lagets hus på Stangnes og på turisthytta på Krokheia blant annet med rydding. På Krokheia er han i gang med et større prosjekt med rydding av turløper, hvor det også skal settes opp nye skilt.

I cirka 40 år hadde han og noen få andre jobben med henge opp lys i julegatene i sentrum.

Kommentarer til denne saken